Tatil bölgelerinde sömestr yoğunluğu...

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 16 milyon öğrencinin yarı yıl tatiline çıkmasından sonra aileler, tatil bölgelerine akın etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatil bölgelerinde sömestr yoğunluğu...

Karnesini alan çocuklar ve aileleri, Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'ne koştu. Mısır ve Tunus'taki iç karışıklıktan dolayı vatandaşlar Dubai, Dubrovnik gibi yerlere gitmeyi tercih etti.

 

Karnelerini alan çocuklarıyla birlikte anne ve babalar, çoğunlukla tur şirketleri ile yurt içinde veya yurt dışına tatile gitti. Çocuklarına karne hediyesi olarak tatile götüren ailelerin ulaşım tercihi uçaklar oldu. Dış ve İç Hatlar Terminali ellerinde valizleri olan miniklerle doldu. Tatilciler daha önce ilgi gösterdiği şu an iç karışıklıkların yaşandığı Tunus ve Mısır yerine başka merkezlere gitmeyi tercih etti. Sömestr tatilini değerlendirmek isteyenlerden kimi kayak merkezlerine kimi ise sıcak merkezlere uçtu.

 

3 günlük turlar ilgi görüyor...

 
Tatilcilerin özellikle Dubai, Dubrovnik, Paris, Budapeşte, Prag, Viyana, KKTC, Cenevre, İtalya, İspanya, Orta Avrupa, Güney Amerika, Uzakdoğu'ya ilgi gösterdiği gözlendi. Sömestr tatilinde Budapeşte, Viyana ve Prag'ı içeren 3 ülkeyi kapsayan turun en çok tercih edilenler arasında bulunduğu öğrenildi. Kayak merkezlerinden ise İtalya'nın dünyaca ünlü kayak pistleri Cortina D'Ampezzo, Courmayeur ve Passo Tonale, İsviçre'de Zermatt ile Avusturya'nın Zell Am See kayak merkezleri ilgi görüyor. Kültürel ve tarihi bir turun yanı sıra çocuğunu da eğlendirmek isteyenlerin 3 gece Paris, bir gece Disneyland'ı içeren turları tercih ediyor.

 

Sömestr tur fiyatları..

 
4 günlük Prag turu 299 avrodan satışa sunuluyor. Üç ülke görmek isteyenler için Budapeşte-Viyana-Prag turu 8 gün sürüyor ve 429 avrodan satılıyor. Çocuklarıyla eğlenceli bir tatil düşleyenler 5 günlük Paris-Euro Disney turuna 739 avro ödeyerek katılabilir. St. Petersburg-Moskova turu 6 gün ve 599 avro. İskandinavya başkentleri turumuz 7 günlük, 599 avrodan satılıyor. Sıcak iklimleri sevenler 4 günlük Dubai turunda 399 avroya yerini alabilir.
 
Kayak yapmak için Bulgaristan'a gitmeyi düşününler 7 günlük Bansko turuna 369 avro ile katılabilir. Kayak Cortina D'Ampezzo 8 gün 1149 avro, kayak Zell Am See 8 gün 749 avro, Londra 4 gün 539 avro, Dubai 4 gün 399 avro, Phuket 7 gün 949 avro. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının başlayacağı 14 Şubat 2011 Pazartesi gününe kadar sömestr tatili devam edecek. (HT)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.