Taşbaşı: İstanbul'a artık düşük gelir grubu turist geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında bulunan 'İstanbul Turizm Platformu’nun lansman toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.

18/11/2019 12:59
Taşbaşı: İstanbul'a artık düşük gelir grubu turist geliyor

Toplantı konuşan İstanbul Turizm Platformu Başkanı Cumhur Güven Taşbaşı, “Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesiyle barış ve özgürlük rüzgarları esmeye başladı” dedi. Toplantıda, İBB üst yönetimi, Valilik Birimleri, TÜRSAB, TÜROB, TTYD, İTO, İRO gibi Meslek Odaları, Vakıflar, Uluslararası Kurumlar, Duayenler ve İBB Kardeş Şehirleri'ne kadar sektörün çok geniş yelpazede temsilcisi, kent turizminin gelişmesine yönelik yatırım, denetim, iletişim, tanıtım ve pazarlama konularında görüş alışverişinde bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda turizmciler, İstanbul’un turizm potansiyeli ve geleceğini bütün yönleriyle tartıştı. İBB’nin turizmle ilgili tüm birimleri ile yönetim kadrolarının sektörle buluşma olanağı elde ettiği toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'a düşük gelir profilinde yer alan turistlerin gelmeye başladığına vurgu yapan İstanbul Turizm Platformu Başkanı Cumhur Güven Taşbaşı, şunları söyledi:

İstanbul'a artık düşük gelir profilinde yer alan turistler gelmeye başladı

"Dünyada insanlar seyahat ederken, demokrasi, hukuk, özgürlük gibi parametrelere göre karar veriyor. Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesiyle birlikte İstanbul’da barış ve özgürlük rüzgârı esmeye başlamıştır, Bu rüzgar İstanbul’dan dünyaya doğru esmektedir ve gelecekte İstanbul turizmine önemli katkılar sağlayacaktır."

Taşbaşı, İstanbul turizmi, geçtiğimiz yıllarda kaydettiği başarıyı sürdüremedi. İstanbul’a gelen turist profili değişti. Daha düşük gelir grubuna ait turistler gelmeye başladı. Bunu değiştirmemiz gerekir” diye konuştu. 

Müberra Eresin: Turist otelin dışına çıktığında da aynı kaliteyi bulabilmeli

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin de, “Otellerimizde çok kaliteli, yüksek standartlarda hizmet veriyoruz. Turist otelin dışına çıktığında da aynı kaliteyi, aynı yüksek standardı bulabilmeli. Platformun çalışmalarının ana hedeflerinden biri, bu yönde olmalıdır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.