Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi start alıyor...

Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi'nin yatırım aşamasında herhangi bir engel kalmadı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ''Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi''nin yatırım aşamasında herhangi bir engel kalmadığını belirterek "Yatırımcılara önümüzdeki günlerde tapularını vereceğiz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi start alıyor...

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de turizmin gelişmesi adına önem taşıyan projenin Maliye Bakanlığınca imzalanan evrakın fakslanarak kendilerine iletildiğini söyledi. Projede bütün işlemlerin tamamlandığını belirten Aksoy, ''Artık bölgede yatırım yapma noktasında herhangi bir engel kalmadı. Bu yerlerin tapularını önümüzdeki günlerde yatırımcı firmalara vereceğiz. Bölgeye yatırım yapılmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

 

Projeye turizmin gelişmesi açısından önem verdiklerini vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

''Projenin başlayacak olması bizleri mutlu etti. Umut ediyorum ki herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkmadan yatırımcı firmalar çalışmalara başlarlar. Beklentim 2010 yılında yatırımlara başlanarak, en kısa zamanda tamamlanmasıdır. Böylelikle Mersin bölgesinde turizmde yapmayı hedeflediğimiz çalışmayı gerçekleştirmiş oluruz.''

 

-MARİNALARIN DURUMU-

 

Aksoy, Mezitli Marinası'nın üstlenici firmaya teslim edildiğini, Erdemli ilçesindeki ihaleye çıkan Kumkuyu Marinası'nda ise tekliflerin verildiğini bildirdi. Mezitli'deki marinanın tüm sorumluluğunun artık üstlenici firmada olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

 ''Üstlenici firmanın üst yapı projelerini tamamlayıp, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğüne sunması gerekiyor. DLH Genel Müdürlüğü yetkilileri, firmaya uyarı yazısı yazarak en kısa zamanda projelerini sunup çalışmalara başlamasını istedi. Firmanın en kısa zamanda çalışmalarına başlayacağına inanıyorum.

 

Öte yandan Kumkuyu Marinası da ihaleye çıktı ve teklifler verildi. İhale sürecinde olumsuz bir gelişme olmadığı takdirde buranın 2010 yılında faaliyete başlayacağına inanıyorum. Böylelikle her iki marina ile ilgili sorunlar ortadan kalkacak.'' Aksoy, Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesindeki SEKA Kağıt Fabrikası ve limanının turizme açılması ilgi ilgili gelişmelere de değindi.SEKA arazisinde turizm yatırımın öngörüldüğünü hatırlatan Aksoy, şunları kaydetti:

 

''Fakat turizm yatırımının gerçekleşmesi ve hayata geçmesinin ne kadar süre alacağı net değil. Şu anda orada bir liman var ve ihtiyacı karşılıyor. Turizm ve limanı bir varsa diğeri olmaz yaklaşımı içerisinde görmemiz gerekir. Ama birbirlerine de zarar vermemeleri gerekiyor. Karar vericiler de bunları inceleyip değerlendirecektir.''

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.