Tarihi Veli Alemdar Han, 23 Milyon Dolara Alkoçlar’ın...

Global Holding’in patronu Mehmet Kutman, Karaköy’deki tarihi Veli Alemdar Han’ı turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Alkoçlar Ailesi ve Seba İnşaat ortaklığı ile 23 milyon dolara sattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tarihi Veli Alemdar Han, 23 Milyon Dolara Alkoçlar’ın...

Tarihi hanın hemen yanındaki holding binasını da daha önce satışa çıkartan Kutman, buranın satışından vazgeçti. Binayı değerlendirmeye karar veren Kutman, Alkoçlar’la birlikte ortak proje geliştirecek.

 
Karaköy’deki holding binası ve Veli Alemdar Han’ı satışa çıkartan Global Holding’in patronu Mehmet Kutman, bu gayrimenkullerden tarihi hanı sattı. Kutman’ın satışa çıkarttığı tarihi hanı, Alkoçlar Oteller Grubu ve Seba İnşaat ortaklığı'na 23 milyon dolara satın aldı.
 
Tarihi hanla birlikte hemen yanında bulunan holding binasını da daha önce satışa çıkartan Kutman’ın bundan vazgeçerek binayı değerlendirmeye karar verdiği ve Alkoçlar’la birlikte ortak bir proje geliştireceği öğrenildi.

 

Kutman Alkoçlar’la otel yapacak...

 
Kutman’la Alkoçlar’ın holding binası ve tarihi hanın bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alana büyük bir otel yapacakları belirtiliyor. Kutman’ın Karaköy Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan holding binası 5 bin 450 metrekare alana sahip. Yine aynı cadde üzerinde bulunan tarihi Veli Alemdar Han ise 13 bin 900 metrekare büyüklüğünde. 1900’lü yılların başında inşa edilen han, 9 katlı. Kutman, tarihi hanı yaklaşık dört yıl önce o zamanki ortağı İsrailli işadamı Sami Ofer’le birlikte 20 milyon dolara otel yapmak üzere satın almıştı. Kutman’ın uzun süredir satışta olan gayrimenkullerine daha önce Ofton İnşaat talip olmuş fakat vazgeçmişti.

 

Alkoçlar yeni şirket kurdu...

 
Turizm sektöründeki yatırımlarıyla bilinen Alkoçlar ise, Uludağ ve Bodrum'daki otellerinden sonra geçtiğimiz aylarda Kuşadası Adakule ve Taksim Keban Oteli'ni bünyesine katmıştı. Alkoçlar, yine geçtiğimiz aylarda Engin ve Nedim Keçeli kardeşlerin sahibi olduğu Seba İnşaat’la birlikte bir şirket kurmuştu. Alkoçlar ile Seba İnşaat Turizm Otelcilik Sanayi Ticaret AŞ ismiyle kurulan şirketin ticari faaliyet alanı; her türlü turistik tesis, otel, motel, pansiyon, tatil köyü, kamping, dinlenme evleri ve ören yerleri gibi turistik tesis olarak açıklanmıştı. (Kezban GEBETAŞ-Hürriyet Emlak)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.