Tarihi Taşhan otel olacak

1763 yılında Sultan 3'üncü Mustafa zamanında askeri amaçlı inşa edilen Taşhan binası, 50 Milyon Dolara satışa çıkarıldı. Laleli'de yer alan 87 odalı Taşhan için, tarihi yapısı korunarak otel yapılabilir izni alındı, projesi de çizildi.

29/01/2020 20:36
Tarihi Taşhan otel olacak

1763 yılında Sultan 3'üncü Mustafa zamanında askeri amaçlı inşa edilen Taşhan binası Laleli'de yer alıyor. 87 odalı tarihi Taşhan, 50 Milyon Dolara satışa çıkarıldı. Bizans ve Osmanlı mimarisi ile inşa edilen Taşhan'ın içinde, Bizans sarnıcı bulunuyor.

Birinci derece tarihi eser olan Taşhan'ın 3 avlusu var. Bina bodrum, zemin ve 1 normal kattan oluşuyor. Toplam 2 bin 200 metrekarelik bir alana sahip olan bina, 6 bin 400 metrekare kullanım alanına sahip.

Otel yapılabilir izni alındı 

Taşhan'ın Anıtlar ve Vakıflar Kurulu'ndan tüm izinleri alındı ve  tarihi yapısı korunarak otel yapılabilir izni alındı, projesi çizildi.

Real Estate İnformation Service'ten Serkan Lekesiz, projenin gerçekleşmesi durumunda Avrupa çapında bir otel olacağını ifade etti.  Emlakkulisi'nde yer alan habere göre Lekesiz, “Taşhan'ın yüzde 82'si hissedarlara, yüzde 18'i de Vakıflar'a ait. Bina 2018 yılında Vakıflar'dan 30+20 yıllığına kiralandı. Satılan kısım yüzde 82'dir. Bina için 24 saat çalışma izni var” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.