İnsanlar buraya enerjisi yüksek diye gelecek
Tokat’ın Cami Kebir Mahallesi’nde bulunan 900 yıllık Yazmacılar Hanı’nın butik otele dönüştürülmesi için devam eden çalışmalarda sona gelindi. 1200'lü yıllardan kalan, duvarları özel badadi sıvasıyla sıvalı bina, nefes alan bir yapı olma özelliği taşıyor.

Tokat’ın Cami Kebir Mahallesi’nde bulunan Yazmacılar Hanı’nın butik otele dönüştürülmesi için devam eden çalışmalarda sona gelindi. Butik otelin bu ay içerisinde açılması bekleniyor. Bölgenin en büyük yöresel restoranını barındıracak olan otelin, 60 kişilik de konaklama kapasitesi bulunuyor.
Tokat’ın tarihi Yazmacılar Hanı’nın butik otele dönüştürülmesinin kentin turizmine büyük katkıları olacağını söyleyen İşletme Sahibi Özkan Gündüzlü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“BURASI NEFES ALAN BİR BİNA”
Gündüzlü yapı hakkında şunları söyledi; “Tokat Yazmacılar Hanı’nın tarihi dokusu tartışılmaz. Buranın belli bir kısmı Selçuklu yapısı, belli bölümü de Osmanlı yapısı. 1200’lerde yapılan bu binanın duvarları badadi sıva. Burası nefes alan bir yapı aynı zamanda. Yazmacılar hanı günümüze yalıtımlı bir bina.”
Hanı butik otele dönüştürme çalışmaları ile ilgili de bilgiler aktaran Gündüzlü; “Biz şimdi bu tarihi hanı butik otel haline getiriyoruz. Burası Vakıflar Bölge Müdürlüğünden tarafımızca 23 yıllığına kiralandı. Otelimizde 20 odamız var. Odalarımızda da 19 adet çift kişilik, 20 tane de tek kişilik yataklarımız var. Burada toplam 60 tane turist konaklayabilecek. Bu ay içerisinde de otelimizi açmayı planlıyoruz. Ufak tefek eksiklerimiz kaldı.
Bölgenin en büyük restoranı olarak da hizmet vereceğiz
Onları da tamamladığımız zaman otelimiz hizmete hazır hale gelecek. 900 adımda 900 yıllık tarih sokağında güzel bir yatırım yaptığımıza inanıyorum. Açılışımızdan sonra artık burada bölgenin en büyük restoranı olarak da hizmet vereceğiz. Restoranımız tüm Tokat halkına açık olacak.
250 metrekarelik bir restoran kısmımız da olacak otelin içerisinde. Binamızın bodrum katı da var. Burayı da mutfak, personel odaları ve soğuk hava depoları şeklinde temin ettik. Burada bir yöresel mutfak olacak. Bölgenin en iyi aşçılarıyla, garsonlarıyla kaliteli bir hizmet sunacağız. İnşallah çok güzel olacak” diye konuştu.
Otel sayesinde Tokat'ın turizm kapasitesi de artacak
İşletme Sahibi Özkan Gündüzlü, Butik otelin Tokat’ın turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek; “Aynı zamanda butik otelimiz sayesinde Tokat’ın turizm kozu da artmış olacak. Tokat’a turist getirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Gerekli acentelerle bağlantılar kuruyoruz. Burayla ilgili tepkiler çok olumlu. Seneye Nisan ayında 5 bin kişinin bağlantısı yapıldı bile.
Bunların 3 bin tanesi Avusturalyalı, 2 bin tanesi Hindistanlı. Her gün bir otobüs insanı burada ağırlayacağız. Herkesten olumlu tepkiler alıyoruz. Tokat’a gelindiğinde bir taş ve ahşap binada, enerjisi yüksek bir binada kalmak insanlar tarafından tercih edilecek diye düşünüyorum” dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: