Taras Demura’dan TUI ve Tantur’a sert eleştiri

AB ve İngiltere’nin yaptırım listesinde olduklarını gerekçe göstererek Rus tur operatörü T-Travel LLC (eski TUI Rusya ve BDT), Borublita Holdings Limited ve TT Baltics ile sözleşmelerini sonlandırdığını açıklayan TUI ve Tantur’a Fun and Sun’ın Yönetim Kurulu Başkanı Taras Demura’dan sert eleştiri geldi.

17/05/2022 19:05
Taras Demura’dan TUI ve Tantur’a sert eleştiri

Fun and Sun’ın Yönetim Kurulu Başkanı Taras Demura tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de tatil yapmayı planlayan Rus misafirlerim, otel konaklamalarıyla ilgili endişelerini dile getirmeye başladığı belirtildi.

Endişenin nedenlerinden birinin, TUI’nin yüzde 100 iştiraki olan Tantur’un yaptığı açıklamaya dayandığımın kaydeden Demura, Tantur’un 2022 yılının mart ayına kadar Türkiye'de TUI Rusya ve BDT'nin (Şimdiki ismi Fun and Sun) turistleri için yer hizmeti verdiğini hatırlattı.

“Şirketler ve sahipleri yaptırım listesinde değil”

Tantur’un 2022 yılının nisan ayında otelcilere yazı göndererek TT-Travel LLC (eski TUI Rusya ve BDT), Borublita Holdings Limited ve TT Baltics olmak üzere 3 tur operatörü ile yapılan sözleşmeleri tek taralı olarak feshettiğini bildirdiğini hatırlatan Taras Demura, “Tantur bu tur operatörlerinden misafirlerin konaklaması için daha önce yapılmış olduğu tüm rezervasyonları 31 Mayıs 2022'ye kadar iptal edeceğine dair yazı gönderdi.

Tantur işbirliğini askıya alma kararının gerekçesini listelenen tur operatörlerinin AB ve İngiltere yaptırımları kapsamına giren şahıs tarafından kontrol edildiğini ve bu nedenle Avrupa'nın bir yan kuruluşunun yaptırımlara uymak zorunda olduğunu söyleyerek açıkladı. Bu ifade, tur operatörlerinin sahiplerinden hiçbirinin yaptırımlı bir kişi olmaması ve şirketlerin yaptırım listelerinde olmaması nedeniyle yanlıştır.” ifadelerini kullandı.

“Türk hukuk normlarına göre hareket etmek zorundalar”

Türkiye’de faaliyet gösteren Tantur’un Türk hukuk normlarına göre hareket etmek zorunda olduğunu ifade eden Taras Demura, “Ve bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti tarafından Rus vatandaşları ve şirketlerine yönelik herhangi bir yaptırım kararı alınmamış ve uygulanmamıştır.” dedi.

“TUI, hiçbir yasal dayanağı olmadan avans bedellerini dondurdu”

FUN & SUN Yönetim Kurulu Başkanı Taras Demura açıklamasının devamında şu noktaların altını çizdi:

“Tantur, gerçek dışı olduğu başından beri bilinen bir bilgiye dayanarak ve yasal hiçbir dayanağı bulunmadığı halde sözleşmesi ve devam eden taahhütleri bulunan tur operatörleri tarafından kendisine ödenen avans bedellerini dondurma kararı vermiş bulunmaktadır. diyor.- Tantur bugüne kadar aldığı paraları nasıl ve hangi zaman diliminde iade etmeyi planladığını açıklamadı.

“Gerekli adımları atacağız”

Bu açıklananlar dışında tur operatörlerini rencide eden bir diğer sebep Tantur tarafından hazırlanan yukarıda belirtilen yazının kasıtlı olarak basına verilmesi ve geniş tirajla yayılması için çaba sarf edilmiş olmasıdır.

Bu nedenle tur operatörleri Tantur’dan olan alacaklarının tahsili yanında basına verilen bu bilgilerin alenen yalanlanması ve bu sebeple ticari itibara verilen zararların tazmin edilmesi konusunda gerekli adımların atılmasında kararlıdırlar.

“Zararımızın tazminini mahkeme içi ve mahkeme dışı yöntemlerle talep edeceğiz”

“Şu anda Tantur ile meydana gelen sorunların, mahkeme öncesi bir çözüm bulunmasını umuyor ve bu konuda uygun çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti yargı mercilerinde borçların tahsili için başlatılacak süreç için belge ve bilgileri hazırlamaktayız.

Ayrıca, ticari itibarımıza zarar veren yanlış bilgilerin alenen yalanlanması ve bu sebeple ticari itibarımıza verilen zararların ve kâr kaybının tazmin edilmesi konusunda mahkeme dışı ve mahkeme içi yöntemlerle talep edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti yargı mercilerinin Tantur'un bu eylemleri hakkında gerekli değerlendirmeyi yapacağından eminim.

“Türkiye’deki varlığımızı genişletiyoruz”

Karşılaştığımız zorluklara rağmen, Türkiye pazarındaki varlığımızı genişletiyoruz, turistlere karşı tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz, onlara tatilde eksiksiz bir hizmet yelpazesi sunuyoruz.

2021'de Rusya, BDT ülkeleri ve Baltık ülkelerinden Türkiye'ye yaklaşık 1 milyon turist gönderdik ve 2022'de daha da fazlasını planladık.

“Türk ortaklarla yeniden sözleşme imzaladık”

Şu an turistlerimizi ağırlama faaliyetini Türkiye iştirakimiz olan Fun And Sun Hotels Otel İşletmeciliği Turizm İnşaat Tic.A.Ş ifa etmektedir. Ekibimize Rusya ve BDT ülkelerinden gelen konuklarla çalışma tecrübesi olan profesyonelleri dahil ettik.

Turistleri ağırlamak ve otelcilerle etkileşimde bulunmak için gerekli alt yapı ve süreçler oluşturduk, diğer Türk ortaklarla sözleşmeleri yeniden imzaladık. Böylelikle Türkiye'deki müşterilerimiz tatillerini keyifle yapıyor ve hala yüksek seviyede hizmet verdiğimizi görüyorlar.”

Açıklamanın sonunda, “Tantur'un kötü niyetli girişimlerine itibar etmeyen, hukuk kurallarına uygun davranmaya devam eden, işbirliğine açık olan ve Rusya ve BDT'den konukları candan kabul ederek Türk tatil beldelerinde rahat ve güvenli bir tatil imkanı sağlayan Türk otelcilerinin ve diğer iş ortaklarımızın payı büyüktür” denildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.