Tanıtım bütçesi yetersiz

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu, Alanya'da turizm tanıtım fonuna sadece Alanya Belediyesi, ALTİD ve ALTSO'nun destek olduğunu söyledi.

31/12/2019 23:40
Tanıtım bütçesi yetersiz

- Yasin ARAZ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, ilçede turizmden beklentilerin turizme yapılan destekle aynı oranda olmadığını ve tanıtım için harcanan rakamların düşündürücü olduğunu söyledi. Alanya'nın Kemer, Side gibi bölgelerin yanında komik rakamlarla tanıtım bütçesi ayırdığına dikkat çeken Çavuşoğlu, 

"Birkaç gün önce İstanbul'da BYK toplantısına katıldım. Türkiye genelinde 37 olan BYK noktamızın tamamı toplantıdaydı. Bu toplantıda her BYK başkanı kendi bölgesinde olan sorunları ve olumlu gelişmeleri dile getirdi. Akdeniz çanağındaki BYK başkanlarından özellikle dinlediğim Kemer, Kundu ve Side bölgelerinin tanıtım fonuna ayırmış oldukları paraları anlattıkları kısımdı. Ben bu rakamları Alanya ile kıyaslayınca ilçemizin tanıtıma ayırdığı rakamı söyleyemedim. Çünkü onlar 1-1 buçuk milyon euro gibi rakamları konuşurken, biz Alanya olarak tanıtıma 100 bin euro gibi bir rakam ayırıyoruz. Bu çok düşündücü ve üzücü bir durum. Biz Alanya'nın büyüklüğünü her yerde konuşuyoruz. Alanya'nın 280 bin yataklı, 300 bin nüfusa sahip, 40 bin yabancının evi olan bir destinasyon olduğunu söylüyoruz ama 100 bin euroluk bir tanıtım bütçesi bizi çok üzüyor" dedi.

'DİĞER ODA VE DERNEKLER DESTEK VERSİN'

Çavuşoğlu, turizm tanıtım fonuna destek olmak amacıyla alternatif yollar üretmek gerektiğine de dikkat çekerek bir proje üstünde çalıştıklarına değindi. Çavuşoğlu, "Bizim bu bölgeden 3-4 milyon euro toplamamız işten bile değil. Çeşitli projelerle bu bütçeyi çok rahatlıkla yapabiliriz. Bu projeleri sözlü olarak birkaç kez dile getirdik ama bir rapor haline getirip bunu Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi'ne ileteceğiz. Tabiki burada yine bizim otelcilerimize çok iş düşüyor. Bu projeyi otelcilere değil, tur operatörlerine ödettirmek istiyoruz. Alanya'ya tatile gelen her kişiden kişi başı 1 euro otele yansıtırsak, tur operatörleri kanalıyla buraya gelen 3-4 milyon turistten milyon eurolar kazanıp tanıtım fonuna aktarmamız mümkün. Alanya'da inanılmaz derecede derneklerimiz var diye övünüyoruz ama şuan tanıtım Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Altav Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) katkılarıyla dönüyor. Bence burada diğer oda ve derneklerin de tanıtım fonuna destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Diğer oda ve dernekler de destek verirse Alanya'yı inanılmaz derecede ön plana çıkartabiliriz" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.