Talimhane’nin en eski genel müdürü benim...

The Central Palace Hotel Genel Müdürü Okan Akın İşiten ile Taksim-Talimhane konaklama yatırımları üzerine konuştuk.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Talimhane’nin en eski genel müdürü benim...
Öncelikle 2009daki kriz sonrası hareketle 2010 un gelişimi hem Türkiye hem local olarak İstanbul hem talimhane için nasıl geçti nasıl tanımlıyorsunuz
2009 dünyada olan bir kriz dönemiydi. İstanbul’da otelcilik sadece turizmle ilgili değil şunu kastediyorum. Sadece turistik amaçlı gelenler olmadığı için, genelde büyük bir potansiyel taşıyan hedef kitle iş adamlarından oluşuyor. Ekonomik krizin kongre turizmini direkt etkilemesiyle otellerin porföylerinde önemli boşluklar yarattı.
İstanbul olarak, genel anlamda Türkiye olarak çok iyi bir dönem geçirdik. Hem sezonda hem de devletin yaptığı bazı işler vizelerin kalkması mesela çok Arap turistin gelmesini sağlıyor.  İstanbul’da ramazan ayında biraz işler düşerdi. Şirket bazında bu sene o da düşmedi 2010 u çok iyi geçirdik. Eylül-Ekim aylarında kongreler var. 2011 yılı en az 2010 yılı kadar iyi olacak. Acentelerle, yurtdışı görüşmelerle, devamlı çalıştığımız firmalardan ileri dönük taleplerle, 2011 de çok iyi geçeceğine inanıyorum.

Talimhanenin otel bölgesi olarak örnek bir proje oldu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Talimhane’nin en eski genel müdürü benim. 21 senedir 1 buçuk sokak içinde genel müdürlük yapıyorum. 33 ten 35’e çıktı otellerin sayısı. Talimhane bölgesi çok merkezi bir yer olması ikincisi kongrelere Lütfü Kırdar’a kongre merkezine çok yakın olması bu ikisini zaten üst üste koyunca, böylelikle İstanbul’da bir numaralı iş yapabilen bir yer oldu. Bunun dışında İstanbul’un muhakkak ki başka köşeleri de var. Genelde hafta sonu düşük oluyor şu dönemde. Taksim bence taksimim kalbi Talimhane İstanbul’un kalbide taksim. Yeni belediye başkanıyla yolların özel araçlara kapanması turist amaçlı vasıtaların girmesi turistler rahat rahat yürüyebiliyor. Otellerin önünde kafelerin oluşmasına izin verdiler. Bu da bir güzellik oldu bence Talimhane’nin de geleceği güzel turizminde geleceği güzel şu andaki yol güzel gözüküyor.

2010 u bu aya kadar nasıl geçirdiniz kurum olarak 2011 için hedefiniz nedir?
Ben talimhanedeki özel sınıf turizm belgem var.  Standart üstü hizmet veren bir butik otel burası. 2006-07-08’de dünya sıralamasına girdi bu otel en iyi yüz otelden biri seçildi benim otelim biraz daha lükstür diye söylüyorum çok memnunuz fazla memnunuz.
2010 yılı fiyatlarımız 2009 yılına göre çok yükseldi. Bütün ticaretlerde olduğu gibi otelcilikte de talep arttıkça fiyatlar yükseliyor. 2011 de 2010 yılına göre bana göre en az %15 daha üstünde olacağına inanıyorum.

Otelinizi tanımlarken en önemli bir iki üç olarak sınıflayacağınız nedir?
Otelimizin şöyle bir özelliği var ben odaların diğer otel odalarına göre çok geniş ikincisi çok lüks. Türkiye’de böyle bir standartı olan oda sayısı sınırlıdır. Otelimizin bütün odaları jakuzilidir. Bütün odalar parkeli, plazma televizyonludur. Odaların en geniş olduğu,  müşterinin kendisini evinde hissettiği bir oteldir burası.
(shf)




Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.