Taksim'in turizme katkısı büyük olacak...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'da meydan kültürü oluşmasının yerli ve yabancı turist sayısını artıracağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Taksim'in turizme katkısı büyük olacak...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Fransa, ABD, İngiltere;nin yanı sıra birçok Avrupa ve Orta Doğu ülkesinde büyük meydanların bulunduğunu hatırlattı. Taksim Yayalaştırması Projesi ile İstanbul'un 100 bin metrekarelik bir meydana kavuşacağını belirten Ulusoy, meydanın turizme katkısının yüksek olacağını anlattı.

İstanbul'un başlı başına bir turizm harikası, büyük medeniyetlere, imparatorluklara başkentlik etmiş bir ulu şehir olduğunu vurgulayan Ulusoy, turizm sektörünün gelişimine destek olabilecek her tür projeyi desteklediklerini belirtti.

İstanbul'un Doğu ile Batı'yı, Asya ile Avrupa'yı, Karadeniz ile Akdeniz'i salt coğrafi açıdan değil aynı zamanda tarih, medeniyetler, inançlar, dinler ve kültürler açısından da buluşturduğunu ifade eden Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul, gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği illerden birisidir. İstanbul'da meydan kültürünün oluşmasının yerli ve yabancı turistlerin sayısında bir nebze olsun artış olacağı kanaatindeyiz. Örneğin, Amerika'nın New York şehrinde bulunan Times Meydanı, İngiltere Londra şehrinden bulunan Trafalgar Meydanı ve Almanya'nın Berlin şehrinde bulunan Potsdam Meydanı gibi daha adını sayamadığımız yüzlerce meydan şehirler için birer sembol haline gelmiştir. İstanbul'da yapılacak olan meydanın alışveriş, kültür ve eğlence aktiviteleri açısından zengin yapıya sahip olması gerektiği kanaati taşımaktayız."

İstanbul'a 2011'de, 8 milyon 57 bin 879 yabancı geldi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 2011 değerlendirmelerine göre Türkiye'nin uluslararası turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ncı, turizm gelirleri itibarıyla 11'inci sırada yer aldığına dikkati çeken Ulusoy, "2011 yılında İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı 8 milyon 57 bin 879 kişidir. 2012 yılının ocak-ekim döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı da 8 milyon bin 108 kişidir. İstanbul'a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin Sultanahmet bölgesi başta olmak üzere, Taksim, Beyoğlu, Eyüp bölgelerinin bulunduğu alanı daha çok tercih etmektedir" dedi.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.