Takmışlar bağışa… Siz sahte bilet basıp satanları araştırın

TÜRSAV’la ilgili iddialara sert tepki gösteren Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurtoğulları, “Ne kendime ne de Başkan dahil yönetimdeki diğer arkadaşlarıma toz kondurtmam. Çünkü bizim dönemimizde TÜRSAV’da en küçük bir yolsuzluk olmamıştır” dedi.

09/04/2020 10:04
Takmışlar bağışa… Siz sahte bilet basıp satanları araştırın

Acente belgelerinin devri için yasal düzenleme geliyor

Turizm kamuoyunda TÜRSAV’la ilgili tartışmalar, gazeteci Fatih Çekirge’nin yazısı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yeni kurulan acentalara gönderilen yazıyla yeni bir boyut kazandı.

Turizmajansi, TÜRSAV’la ilgili tartışmaları, TÜRSAV Yönetim Kurulu Üyesi duayen turizmci Hüseyin Kurtoğulları’na sordu. Yönetimlerinde en küçük bir yolsuzluğun dahi olmadığını vurgulayan Hüseyin Kurtoğulları, “Çok şükür Allah bugüne kadar şaşırtmadı. TÜRSAV’da ne kendime ne de Başkan dahil yönetimdeki arkadaşlarımın hiçbirine toz kondurtmam. Çünkü orada herhangi bir yolsuzluk olmadı. İnşallah mahkemeye çıkarız da orada da anlatırız” dedi.

Siz sahte bilet basıp satanları araştırın

TÜRSAV’da asıl incelenmesi gereken dönemin Firuz Bağlıkaya yönetiminden önceki dönem olduğunu belirten Hüseyin Kurtoğulları, “Sahte müze bileti basıp satanlara ne oldu? Asıl onlardan bir haber verin siz bana” dedi.

Takmışlar bağışa… Vakıf ne ile yaşar?

Vakıfların ana gelir kaynaklarından birinin bağışlar olduğunu hatırlatan Hüseyin Kurtoğulları, “Takmışlar bağışa… Vakıflar ne ile yaşar? Allahtan Sayın Cumhurbaşkanından da bağış talebi geldi de biraz ferahladım” dedi.

Meslektaşlarımız için yaşam evi yapacağız

Vakfın banka hesabında bulunan paranın TÜRSAV’ın planladığı projeler için biriktirildiğini belirten Hüseyin Kurtoğulları, “Meslektaşlarımızın ileri yaşlarını düşünerek Türkiye’de örnek olacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bunun için de doğal olarak para lazım” dedi.

Bakanı manipüle ediyorlar

Bazı çıkar gruplarının TÜRSAV’la ilgili olarak Bakan Mehmet Nuri Ersoy’u manipüle ettiğini ifade den Hüseyin Kurtoğulları, “Mehmet Bey, eski bir arkadaşımız, meslektaşımız, ama artık bir devlet adamı. Bir devlet adamının nasıl ve ne amaçla üretildiği belli olan dekontları kullanmasını da kamuoyunun takdirine sunuyorum” dedi.

Birilerinin yazdırdığı belli

Fatih Çekirge’nin TÜRSAV’la ilgili yazısına da değinen Hüseyin Kurtoğulları, “Belli ki birileri yazdırmış. Baktığınızda dezenformasyon amaçlı olduğu anlaşılıyor” dedi.

Ülkem ve mesleğim adına rencide oluyorum

Türk turizminin çok önemli bir kriz yaşadığını anlatan Hüseyin Kurtoğulları, “Mesleğimde 55 yılı doldurmaya 5 ay kala işimi kapatmak zorunda kalmışım. Sektörümüz bu durumdayken kalkıp da bunların konuşuluyor olmasından, ülkem ve mesleğim adına çok üzülüyorum. Ayrıca rencide oluyorum” dedi.

İmza atanlar pişman olacak

Vakıflar Bölge müdürünün seyahat acentalarına gönderdiği yazıya ilişkin de “Bu iş yargıya gittiğinde o belgelerin altına imza atanlar pişman olacaktır. Yapılan hukuk dışı bir kışkırtma. Bağışların yargı yoluyla alınabileceğini o imzayı atanlar da biliyor” diye konuştu.

TÜRSAB’ı kucaklamak güç verir

Bakan Ersoy’un TÜRSAB ve seyahat acentalarıyla karşı karşıya getirilmesinin yanlış olduğunu belirten Hüseyin Kurtoğulları, “TÜRSAB çok önemli bir kuruluş. Bunu Mehmet Bey’e de anlatmak lazım. 12 bin üyesiyle TÜRSAB küçük bir ordu gibi. Bu orduyu dışlamak yerine kucaklaması ona da güç verir” dedi.

Bir araya gelmeliyiz

Mehmet Ersoy’un vizyoner bir turizmci olduğunu ileri süren Hüseyin Kurtoğulları sözlerini şöyle tamamladı: “Herkes bir araya gelsin. Sayın Firuz Bağlıkaya da Bakanla bir araya gelsin. Firuz Bey’in de çok güzel fikirleri var; sektör onun fikirlerinden de yararlansın. Bütün paydaşlar bir araya gelsin. Bakan da koordine etsin.

Küskünlükler bitsin. Gün o gündür. Evlere kapandık… Çıktığımızda bambaşka bir dünyada turizm yapacağız. Enerjimizi bu değişime hazırlık için harcamamız lazım. Ülkemizin çıkarları için bambaşka yollarda yürümemiz gerekirken biz maalesef yanlış bir makasa girmiş durumdayız; Allah ıslah etsin…”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.