Swissotel'de misafire 'Uyku Laboratuar'ı hizmeti...

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan ‘Swissotel’, müşterilerine çok özel bir hizmet sunuyor: Bilimsel olarak uyku halini ölçüp, neticeye göre doktor eşliğinde tavsiyelerde bulunuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Swissotel'de misafire 'Uyku Laboratuar'ı hizmeti...

Bu hafta çarşamba günü başlayan hizmet, uyku sorunları yaşayanlar veya yaşamadığını zannedenler için iyi bir fırsat. Zira modern bilimsel aletlerle bir gecede ölçülen ‘uyku hali’, uzman hekim Dr. Samia Little Elk tarafından değerlendiriliyor ve müşteriye tavsiyelerde bulunuyor.

Uzmanlara göre günlük hayatta yaşadığımız gerginlik veya stres anları, hatta unutkanlık, depresyon, yorgunluk hali ve kimi ağrılar bile, sağlıksız uykudan kaynaklanabiliyor. Ancak bunu bir doktor ziyaretiyle her zaman kısa yoldan tespit etmek kolay olmuyor.

Özellikle işadamlarının uyku bozukluğu derdinden sıkça muzdarip olduğunu belirten uzman, bu rahatsızlığın tespiti için artık uzun ve sık doktor ziyaretlerine gerek kalmayacağını söylüyor. Bir gece makineye bağlı olarak uyuyan müşteri, sabah kesin bir tanı alabilir. Üstelik bunu beş yıldızlı otelinde konaklarken yapabilir, yani boş zamanında.

Uyku sorunlarının nadiren psikolojik nedenlere yaşandığını hatırlatan uzman doktor, işin arkasında çoğunlukla bedensel sebepler olduğunu belirtti. Uygulanan testin ‘Polysomnografi’ olduğunu belirten otel müdürü, uygulamayı özel sağlık sigortası karşılamadığı takdirde, müşterinin 450 Euro ödemesi gerektiğini hatırlattı.

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.