Süzer Grubu'ndan 2010'da 150 Milyon Dolar'lık 'Yeşil Otel'...

Yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayan Süzer Grubu, 2010'u büyüme yılı ilan ederken, İstanbul’da 150 milyon dolarlık 'Yeşil otel' projesi planladığını açıkladı. Süzer Grubu Genel Müdürü Serhan Süzer, 2010'un büyüme, istihdam yaratma ve potansiyellerini ortaya çıkarma yılı olacağını belirterek, "2010'u heyecanla bekliyoruz. Gelecek yıl yüzde 15 büyümeyi ve 400 kişiyi işe almayı planlıyoruz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Süzer Grubu'ndan 2010'da 150 Milyon Dolar'lık 'Yeşil Otel'...
Süzer Grubu Genel Müdürü Serhan Süzer, 2010’un büyüme, istihdam yaratma ve potansiyellerini ortaya çıkarma yılı olacağını belirterek, “2010’u heyecanla bekliyoruz. Gelecek yıl yüzde 15 büyümeyi ve 400 kişiyi işe almayı planlıyoruz. Bu sayede çalışan sayımız 3 bin 600’e çıkacak. 2015 itibariyle iki üç katlık büyüklüğe ulaşmış olmamız gerekiyor. Bundan sonra gıda perakendesi, gayrimenkul geliştirme, finans ve enerji alanlarında büyüyeceğiz” dedi.
 

150 Milyon Dolar...

Serhan Süzer, İstanbul’da Avrupa Yakası’nda sahile yakın, şehir merkezinde bir projenin gündemlerinde olduğunu da aktararak, şu bilgileri verdi: “Otel, rezidans ve ofis gibi çok amaçlı binalardan oluşan karma bir proje düşünüyoruz. Mevcut arazimiz var, onun planlamasını yapıyoruz ve izinler üzerinde çalışıyoruz. En az 150 milyon dolarlık ciddi bir yatırım olacak. Yabancı bir ortak alabiliriz. Ritz ya da Mariott bu markalardan biri olabilir. Projede yeşil ön plana çıkacak.”

Costa Rika’yla turizmde artış...

Costa Rika Fahri Konsolosu olan Serhan Süzer, birkaç ay önce Kosta Rika Turizm Bakanlığı’ndan bir telefon aldığını da anlatarak, “Ne yaptınız bilmiyoruz ama Türkiye’den gelen turist sayısı geçen yıla göre 3 kat arttı dediler. Ben 2008’den beri fahri konsolosum. Costa Rika ve Türkiye’deki seyahat acentalarını ve turist operatörlerini birbirine bağladık. Bir de ülkemizin tanıtımını yaptık” dedi.

Dış yatırım da yapacağız..

Serhan Süzer, fahri konsolosu olduğu Kostra Rika’yı Latin Amerika’ya açılan bir kapı olarak gördüğünü de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurtdışında enerji, finans, gıda ve arazi yatırımları yapmayı planlıyoruz. Doğu Avrupa, Kafkaslar, Orta Asya,
Orta -Doğu, Kuzey Afrika ve Latin Amerika yatırım yapmayı düşündüğümüz bölgeler. Ama 2010 önce Türkiye’de kendimize geldiğimiz bir yıl olacak. Yurtdışı yatırımları 2011’den itibaren başlayacak.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.