Sururi Çorabatır: Bütün pazarlardan yüksek talep var

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, "2023 yılı sezonu için Almanya ve İngiltere pazarından aldığımız erken rezervasyonlarla daha yüksek rakamlara ulaşacağımız kanaatindeyim. Bununla birlikte Polonya, Çekya, İsrail ülkelerinde de ciddi artışlar bekliyoruz. Yine Ortadoğu ve Arap yarımadasından da rezervasyon talepleri devam ediyor" dedi.

24/01/2023 13:28
Sururi Çorabatır: Bütün pazarlardan yüksek talep var

Turizm sektörünün lider çatı örgütlerinden Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Sabah'tan Betül Alakent imzalı haberde, “2022 yılı oldukça yoğun, verimli ve bir o kadar da sürprizlere açık olan çalışma dönemimizin meyvelerini topladığımız biz yıldı.

TÜROFED Yönetim Kurulumuz, kamu, özel sektör ve paydaşlarımız ile açık ve hızlı iletişim modelini benimseyerek karşımıza çıkan her türlü krizi çok iyi yönettik. Ülkemiz dünya genelinde tam bir turizm ülkesi olduğunu kanıtladı” dedi.

BÜTÜN PAZARLARDAN YÜKSEK TALEP VAR

2022 yılında en çok ziyaretçi ağırlanan ülkeler sıralamasında Almanya, Rusya ve İngiltere’nin geldiğine dikkat çeken Çorabatır, “İki önemli kaynak pazarımız olan Rusya ve Ukrayna arasında gerilim olmasına rağmen geçtiğimiz yıla oranla Rusya’da artış sağlandı. 2023 yılı sezonu için Almanya ve İngiltere pazarından aldığımız erken rezervasyonlarla daha yüksek rakamlara ulaşacağımız kanaatindeyim.

Bununla birlikte Polonya, Çekya, İsrail ülkelerinde de ciddi artışlar bekliyoruz. Yine Ortadoğu ve Arap yarımadasından da rezervasyon talepleri devam ediyor. Fakat en önemlisi ve hedeflerimizin üzerine çıkmamızı sağlayacak olan Uzak Doğu ülkelerinde seyahat hareketlerinin başlaması ve Covid tedbirlerinin kaldırılması oldu. İstanbul, Kapadokya, Denizli, Mardin, Trabzon gibi kültür turizmimize büyük ilgi duyan, Japonya’dan ve Çin’den çok sayıda misafir ağırlamayı bekliyoruz” diye konuştu.

İÇ PAZARA ÖNCELİK VERİLMELİ

İç pazarın sadece kriz dönemlerinde hatırlanmaması gerektiğini, önceliğin her zaman vatandaşımıza ait olduğu bilinciyle hareket ettiklerini anlatan Çorabatır, "Özelikle kriz dönemlerinde değerini bir kez daha anımsadığımız iç turizmde misafirlerimiz için, iyi fiyat ve kontenjan ayırma noktasında tüm otelci dostlarımız konuya hassasiyetle yaklaşıyor.

İç pazarda çok tecrübeli acentalara sahibiz ve uygulanan kampanyaları çok yakından takip etmeliyiz. İç pazar hareketlerinde turizm değerlendirmelerimizi yaparken yalnızca sahil turizmini değil; kültür, gastronomi gibi diğer turizm çeşitlerini de dâhil ederek bir bütün olarak değerlendirmeliyiz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.