Sultanahmet Meydanı, yenilenecek...

İstanbul'un en önemli tarihi eserleri ile adeta bir açık hava müzesi niteliği taşıyan Sultanahmet Meydanı yeniden düzenlenecek. Meydan, araç trafiğine de kapatılacak. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, meydan düzenlemesiyle ilgili projenin hazırlanarak Anıtlar Yüksek Kurulundan geçtiğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sultanahmet Meydanı, yenilenecek...

Projenin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının desteğiyle gerçekleştirileceğini belirten Demir, çalışmalar için yaklaşık 17 milyon TL tutarında bir bütçe ayrıldığını kaydetti.

Demir, ''Bu, oldukça geniş kapsamlı bir proje. Sultanahmet'in her tarafı değişecek, ancak yapıda radikal bir değişiklik söz konusu değil. Çalışmalar kapsamında yer kaplamaları değişecek'' diye konuştu. Yerli ve yabancı turistlerin birçok önemli tarihi eseri Sultanahmet'te bir arada görme şansına sahip olduğunu ifade eden Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Sultanahmet bizim göz bebeğimiz. Ancak burada 50 metre yürüdüğünüzde 10 farklı taş görürsünüz. Burada doğal taş da var, beton elemanları da...

Bu kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu nedenle biz burayı Sultanahmet'in tarihi ve turistik dokusuna uygun olarak ele alacağız. 5-6 ay sürmesi beklenen düzenleme çalışmaları bittikten sonra da burayı yayalaştıracağız. Yani artık bu bölgeye hiç bir araç girmeyecek.'' Mustafa Demir, bölgenin araç trafiğine kapatılmasını ardından turist taşımacılığında alternatif çözüm geliştirmek için Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile görüştüklerini dile getirdi. Yayalaştırma projelerini hayata geçirirken alternatif ulaşım araçlarının devreye sokulması gerektiğini vurgulayan Demir, kruvaziyer yolcularını taşınmasıyla ilgili büyükşehir belediyesinin de bir çalışması olduğunu söyledi.  (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.