Songül Göktaş Rosati: Türkiye talebi yükseliyor

Almanya’nın Türkiye’ye 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uyguladığı seyahat yasağına rağmen Bentour, Almanca konuşan ülkelerdeki seyahat acentelerini Antalya’da ağırladı.

13/07/2020 11:39
Songül Göktaş Rosati: Türkiye talebi yükseliyor

Bentour, Almanca konuşan ülkelerin seyahat acentelerini Antalya’ya getirdi. Almanya, Avusturya ve İsviçre ile diğer Almanca konuşan ülkelerdeki 30’a yakın seyahat acentesi sahibi ve temsilcisi ile Avrupa’nın tanınmış blogerları kenti gezdi.

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, “Cesur bir adım attık. Hiçbir firmanın yapamadığı gerçekleştirdik ve 2020 yılının ilk misafirlerini Türkiye’ye getirdik. Türkiye’ye ilk 500 misafirin ‘hasta sigorta’ bedelini üstlendik. Misafirlerimiz Antalya’da 5 yıldızlı otelden en küçük yıldızlı otel ve pansiyonlara kadar alınan sağlık güvenliğini yerinde gördüler” dedi.

Türkiye için arz-talep yükseliyor

Antalya’da 6 otel ve Kaleiçi’ndeki butik otellerde incelemelerde bulunduklarını anlatan Rosati, şöyle devam etti: “Otellerde incelemelerde bulunan bu acenteler müşteri potansiyeli çok yüksek firmalar. Türkiye’nin pandemiyle ilgili aldığı önlemleri yerinde görünce hayranlıklarını gizleyemediler.”

Rosati, “Türkiye için arz-talep yükseliyor. Ancak seyahat uyarısı kalkmadığı için bekleniliyor. Avrupa’da insanların arzusu Türkiye’ye gelmek. Zaten Türkiye’de her yönüyle hazır. Oteller de sertifikasyonlarını tamamladı” dedi. Rosati, Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden de yoğun talep geldiğini ifade etti.

Havalimanlarında COVID-19 testi yapılması, Türkiye’ye ilgiyi artırdı

Havalimanlarında COVID-19 testi yapılmasının da Türkiye’ye ilgiyi artırdığını söyleyen Rosati, “Almanya’nın 31 Ağustos’tan önce seyahat yasağı uygulamasının kalkacağını düşünüyorum. En iyi senaryoya göre Türkiye’ye Almanca konuşan ülkelerden 1,5 milyon turist geleceğini öngörüyorum.

Çünkü Antalya havaalanı ve otellerde alınan önlemler dörtdörtlük. Türkiye’de her yerde dezenfekte var. Ülkemizi sevenler Türkiye’ye çok gelmek istiyor. Avrupa’da İspanya’dan sonra tercih edilen ülkeler arasında ikinci sırada Türkiye yer alıyor.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.