Sömestr yaklaşıyor... İşte bir haftalık kayak tatilinin bedeli

Hem kar yağışları hem de hafta sonu kayak yasağının kalkmasıyla kış turizmi merkezleri hareketlendi. Haftaya başlayacak yarıyıl tatili için ilgi büyük. Ailece 1 hafta tatil 5 Bin 145 Lira'dan başlıyor, 83 Bin Lira'ya kadar çıkıyor.

19/01/2021 08:53
Sömestr yaklaşıyor...  İşte bir haftalık kayak tatilinin bedeli

Ünlü kayak merkezleri hareketlendi. Hem kar yağışlarının hızlanması, hem de hafta sonu kayak yasağının otellerde konaklayanlar için kaldırılması kış turizmi merkezlerine ilgiyi artırdı.

Bu hafta sonu başlayacak yarıyıl tatili için kayak merkezlerine büyük ilgi olduğu belirtildi. Takvim'in haberine göre, bir ailenin (2 yetişkin+6 yaş altı çocuk) 1 hafta kayak tatili standart odalarda yemek dahil 5 Bin 145 Lira'dan başlıyor, 35 Bin 280 Lira'ya kadar çıkıyor.

PALANDÖKEN'DE 500 BİN HEDEFİ

Seçilen odaya göre tutar daha da artıyor. Yarım pansiyon 83 Bin Lira'ya bile 1 hafta tatil mümkün. Kayak merkezlerinde otellerin büyük bölümü tam pansiyon ya da her şey dahil hizmet verirken, oda+kahvaltı çalışanlar da var. Genel olarak 6 yaş ve altı çocuklardan ücret alınmıyor.

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kürşat Özeken, Palandöken'de turist sayısını Mart sonuna kadar 500 bine ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Sadece Ukrayna ve Rusya değil, Arap pazarından da talep yüksek. Avusturya ve Yunanistan'dan da misafirler var. Yarıyıl tatili için yerli turistin talebi büyük."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.