Smart Travel Hackathon’u 'Etkileşimli Turist Haritası' projesiyle Filita kazandı
SeturTech’in, Divan, Otokoç Otomotiv, Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Kworks ve Microsoft iş birliğiyle gerçekleştirdiği Smart Travel Hackathon’da kazanan takım, “Etkileşimli Turist Haritası” projesiyle “Filita” grubu oldu.

Türkiye'nin önde gelen turizm şirketlerinden Setur’un, şirketin teknolojik dönüşüm yolculuğuna liderlik etmek üzere hayata geçirdiği SeturTech markası tarafından düzenlenen “Smart Travel Hackathon” sona erdi. SeturTech’in, Divan, Otokoç Otomotiv, Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Kworks ve Microsoft iş birliğiyle gerçekleştirdiği Smart Travel Hackathon’da kazanan takım “Etkileşimli Turist Haritası” projesiyle “Filita” grubu oldu.
“Çok Gezen Bilir” ekibi “Akıllı Otel Fiyat Karşılaştırma” projesi ile ikinciliği alırken, “Berke, Eren ve Tekmen’in Takımı” adıyla yarışmaya katılan ekip, “Görüntü İşleme ile Duygu Analizi” projesiyle üçüncü oldu.
Smart Travel Hackathon’a bu yıl 66 kişiden oluşan 21 ekip katıldı
Smart Travel Hackathon’a bu yıl 103 kişiden oluşan 30 ekip başvurdu ve yarışmaya 66 kişiden oluşan 21 ekip katıldı. 7 ekibin tamamladığı Hackathon boyunca konularında uzman kişiler katılımcılara çeşitli konularda deneyimlerini aktardılar. Düzenlenen “Turizm’de Dijital Dönüşüm” başlıklı oturuma Setur Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Direktörü Alphan Kimyonok, Divan BT ve Dijital Dönüşüm Direktörü Doğan Necip Mersin,
Otokoç Otomotiv Teknoloji ve Strateji Direktörü Erdal Kemikli, Microsoft Türkiye CTO'su Onur Koç ve Microsof Türkiye Kurumsal Çözüm Satışlarından Sorumlu GMY ve Microsoft Teknoloji Merkezi Direktörü Elif Acar konuşmacı olarak katıldılar. Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Kworks tarafından katılımcılara Business Model Canvas Eğitimi verildi, hafta içinde tüm ekiplere 1-1 mentorluk görüşmeleriyle destek sağlandı.
“Etkileşimli Turist Haritası” projesi
Setur “Smart Travel Hackathon”’da “Etkileşimli Turist Haritası” projesiyle birinciliği kazanan ve adını Antik Yunanca ’da seyahat arkadaşı anlamına gelen “Filita” sözcüğünden alan ekip, geliştirdiği Filita uygulamasıyla kullanıcılarına kişiselleşmiş seyahat rotaları çıkarıyor. Bunu akıllı turizme en uygun şekilde halen kullanımda olan taksi uygulamalarına entegre olarak bir turistin ulaşım ihtiyaçlarını lokal kaynaklar ile çözüyor.
Müze vb. biletli turist kabul eden turistik destinasyonlara uygulama içinden yönlendirmeler yaparak bilet kuyruğunda bekleme gibi sorunların önüne geçiyor. Turistik destinasyonların tarihçesi gibi bilgilerine uygulamada yer vererek rehber görevi görüyor ve bunlara ek olarak gezen kullanıcıların yorum yapma, puan verme gibi özellikleri kullanması sayesinde etkileşimli bir bilgi ekranı sağlıyor.
Yarışmada birinci olan Filita ekibi 12 bin TL’lik para ödülü kazandı
Müze, saray, antik kent gibi tarihi yerler geliştirilen artırılmış gerçeklik eklentisi ile kendi dönemlerindeki gibi kullanıcıya sunularak kullanıcının unutulmaz bir deneyim yaşaması amaçlanıyor. Filita uygulaması, metaverse ve tarihi eserler arasında köprü oluştururken artırılmış gerçeklik ile üç boyutlu tarama verileri buluta aktarılıyor ve geniş bir kütüphane oluşturuluyor. Aynı zamanda turistlerin Türkiye ve dünyanın zenginliklerini sanal alemde gezmelerine olanak sağlıyor.
Yarışmada birinci olan Filita ekibi 12 bin TL’lik para ödülünün yanı sıra Hackathon’un destekçilerinden olan Otokoç’tan 1 günlük Karavan Kiralama ve Pizza Pazzi de tüm ekip üyeleri için geçerli 2 kişilik akşam yemeği kazandılar. Bunun Yanında Kworks tarafından ön hızlandırma programına davet edildiler.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: