SKALİTE 2009 Ödülleri dağıtıldı

‘SKALİTE 2009 Turizmde Kalite Ödülleri’, Çırağan Palace Hotel Kempinski İstanbul’da düzenlenen görkemli gecede, sahiplerini buldu. Seyahat Hizmetleri Ödülleri dalında profesyonel turist rehberi Özge Ersu ödül aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
SKALİTE 2009 Ödülleri dağıtıldı

12.kez düzenlenen ‘SKALİTE 2009 Turizmde Kalite Ödül Töreni’ne; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Skal İstanbul Kulübü Başkanı Kemal Özyiğit, Skal İnternational Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Skal Milli Komite Başkanı Kamer Rodoplu, TUREB Başkanı Şerif Yenen, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TYD Başkanı Turgut Gür’ün de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Skal Kulüp Başkanları, Skal üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.  

TÜRK TURİZMİNDE, ‘KALİTE’Yİ YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ  

SKALİTE Ödül Töreni’ ile ‘turizmde kalite’ nin önemini gündeme getirmeye devam ettiklerini kaydeden Skal İstanbul Kulübü Başkanı Kemal Özyiğit, “1998 yılından bugüne kadar, aralıksız olarak her yıl verilen SKALİTE Ödülleri, bu gece sizlerin huzurunda 12. kez sahipleri ile buluşacak. Geçen yıl, SKALİTE Ödül Törenimiz ile Cumhuriyetimizin 85. yılını birlikte kutlamıştık. Bu yıl da, yine anlamlı bir kutlamaya denk geldi. Bu gece; 92 ülkede, 20 bini aşkın Turizm Profesyonelinin üye olduğu en büyük sivil toplum örgütü olan Skal International’ın kuruluşunun 75.yılını birlikte kutlayacağız. Türk turizminin her dalında hizmet veren SKAL üyeleri olarak amacımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da, SKALİTE Ödülleri ile Türk turizminde, kaliteyi özendirmek ve yaygınlaştırmaktır” dedi.  

2 AŞAMALI ONLİNE OYLAMA YAPILDI 

Başkan Kemal Özyiğit, konuşmasını  şöyle sürdürdü: 

“Kalitesini geliştiren, kaliteden ödün vermeyen tesis ve kuruluşlar ile Türk Turizmine emeği geçen kişilerin başarılarını simgeleyen ve Sektörde, ‘Turizm Oskarları’ olarak bilinen ödüllerimiz, geçen sene olduğu gibi bu sene de, son derece şeffaf ve gerçekçi yöntemlerle yapılan, 2 aşamalı online oylama ile sektör genelinin oyları sonucunda belirlendi. TurizmdeBuSabah okurları ile gerçekleştirdiğimiz, Aday Belirleme sürecinde, geçen yıl aday önermek için 62 bin 54 oy kullanılmıştı. Bu yıl ise, SKALITE oylamasına ilgi artış göstermiş ve 9 bin 458 TurizmdeBuSabah okuru, 65 bin 790 oy kullanarak, aday belirlenmesine katkıda bulunmuştur. Skal İstanbul Kulübü’nün öncülüğünde, www.turizmdebusabah.com  işbirliğiyle ve Türkiye’deki Skal Üyelerinin final oyları ile sonuçlanan seçimlerde,  8 ana başlık ve 27 ayrı kategoride yapılan oylama sonucunda, ‘SKALİTE 2009- Turizmde Kalite Ödülleri’ni alacak olan kişi ve kurumlar belirlenmiştir” 
 
 
 
ŞANSLI BİR BAŞKANIM  

‘Şanslı bir Başkanım’ diyerek konuşmasına devam eden Kemal Özyiğit, “Yönetim kurulu üyelerimiz, Feza Solaklar, Bahar Birinci, Vedat Bayrak, Patrice Lepkovski, Eyüp Babür, Ata Eremsoy’un verdiği sonsuz destek, Skal üyelerinin ve başkanlarımızın büyük katkıları ile başarılı bir dönem yaşadığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Başkan Kemal Özyiğit ve Skal İstanbul Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri konuşmaların ardından; Ödül Töreni sponsorları arasında yer alan Boyut Yayın Grubu, TAV Havalimanları Holding, Çelebi Hava Servisi A.Ş., JohnsonDiversey, ETİ Pazarlama, Çırağan Palace Hotel Kempinski İstanbul, Necmi Rıza Çiçekçilik / Recep Gedik, Visions, Delano Turizm ve Barok Müzik temsilcilerini, sahneye davet ederek destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.  
 
 

SKALİTE 2009 TURİZMDE KALİTE ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR  

‘SKALITE 2009- Turizmde Kalite Ödülleri’; 8 ana başlık ve 27 kategori ile

2009 SKALİTE Özel Ödülü olarak sahiplerini buldu.  

1) Konaklama Grubu Ödülleri

Şehir Oteli :  ÇIRAĞAN PALACE HOTEL KEMPİNSKİ İSTANBUL

Resort Oteli: HİLLSİDE BEACH CLUB

Butik Otel:    HOTEL LES OTTOMANS

Zincir Otel:   THE MARMARA HOTELS AND RESİDENCES

 
2) Seyahat Hizmetleri Ödülleri

Incoming Seyahat Acentası :  INTRA TOURS - DMC

Outgoing Seyahat Acentası:   SETUR

Kongre Turizmi Acentası   :  VİSİTUR

Incentive Seyahat Acentası:    VIP TURİZM

Profesyonel Turist Rehberi:   ÖZGE ERSU  

3)Turizm Taşımacılığı Ödülleri

Havayolu: TÜRK HAVA YOLLARI - THY

Havalimanı : TAV - ATATÜRK HAVALİMANI İSTANBUL

Havalimanı Hizmetleri: ÇELEBİ HAVA SERVİSİ A.Ş.

Karayolu Taşımacılığı: VARAN TURİZM

Rent a Car: AVİS RENT A CAR TÜRKİYE

Cruise: ROYAL CARİBBEAN INTERNATIONAL

Liman İsletmeleri: D- MARİN LİMAN İŞLETMELERİ

Marinalar: D-MARİN TURGUTREİS 

4)Mekan Ödülleri

Etkinlik / Toplantı Mekanı:  ESMA SULTAN YALISI

Eğlence Mekanı:  REİNA

Turizme Hizmet Eden Restoran: FERİYE LOKANTASI  
 

5)Yatırım Ödülleri

Turizm Yatırım Grubu: DEDEMAN GRUBU

 
6)Turizm Gelişimine Katkı Ödülleri

Turizm Eğitimi: BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ

Turizm Tanıtımına Katkı:  HÜLYA ASLANTAŞ

Kültürel Değerlerin Korunmasına Katkı:  KOÇ AİLESİ

Çevrenin Korunmasına Katkı: TEMA VAKFI  

7)Medya Ödülleri

Turizm Basını: HÜRRİYET SEYAHAT EKİ  

8)Özel Ödül

JohnsonDiversey Sürdürülebilirlik ve Hijyen Ödülü: DEDEMAN OTELLERİ 

VE,

2009 SKALİTE Özel Ödülü: T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.