Skal Antalya'da tanıtım atağına geçti

Skal Alanya Başkanı Nedanlı, “Dünyadaki 22 bin Skal üyesine Alanya adını duyuracağız” dedi.

31/12/2019 23:40
Skal Antalya'da tanıtım atağına geçti

Skal Alanya Kulübü aylık olağan toplantısı Mehmet Nedanlı başkanlığında yapıldı. Vikingen Infinity Otel’de yapılan toplantıya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK (Bölgesel Yürütme Kurulu) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Skal üyeleri, otel ve acente temsilcileri katıldı. Alanya Belediye Başkanı Yücel, konuşmasında “Birlikte hareket” vurgusu yaptı.

‘ALANYA PRESTİJİ AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Geçtiğimiz hafta Fethiye’de Skal’ın Federasyon toplantısına katıldığını söyleyen Skal Alanya Başkanı Nedanlı, Kasım ayında federasyon toplantısıyla birlikte ‘Ulusal Skal Sempozyumu’nu Alanya’da yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Bu sempozyumda hem Türkiye’den hem de yurt dışından turizm sektörünün duayenlerini ağırlayacaklarını belirten Nedanlı, “Dünyadaki 22 bin Skal üyesine Alanya adını ve tesislerimizin özelliklerini duyuracağız. Haziran ayında açılacak olan Çanakkale Skal Kulübü toplantısında konu netlik kazanacak. Bu konu Alanya’nın prestiji ve tanıtımı açısından çok önemli” dedi.

‘AZ DA OLSA ARTIŞ VAR’

Antalya’ya gelen 13 milyona yakın turist sayısının 7 milyon kadarının Alman ve Ruslardan oluştuğunu dile getiren ALTİD Başkanı Sili, rublenin dolar karşısındaki değer kaybı ve yeni vize reformu gibi nedenlerle Rus pazarında şu aşamada bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirtti. Bu konunun üzerinde ciddiyetle durulması halinde aşılmayacak bir konu olmadığını vurgulayan Sili, olağanüstü bir durumla karşılaşılmaması durumunda her iki pazarda geçen yılki oranları Alanya’da yakalayabileceklerini dile getirdi. Sili, genel anlamda ise çok az da olsa geçen yılın üst seviyelerine çıkılabileceğini söyledi.

‘DÜŞÜK ARTIŞ TATMİN ETMEZ’

Akdeniz çanağında 2013’de 40 bin yatak sayısının bölge turizmine dahil olduğunu da belirten Sili, “Akdeniz çanağında 2014 de 28 bin yatak daha devreye giriyor. Bu da düşük oranlardaki artışların bölge turizmcisini tatmin etmeyeceği anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

‘TÜRKLER BÖLGESİNİ İLK 2’YE SOKTUK’

10 yıl önce göreve ilk başladığında yatak kapasitesi olarak Alanya genelinde sondan ikinci sırada olduklarını, bu yıl belediye başkanlığı görevini bıraktığında ise bölgeyi baştan ikinci sıraya taşımış olduklarını söyleyen eski Türkler Belediyesi Başkanı Hayri Çavuşoğlu, “Altyapı ve yol yaparak göreve başladık. Turizm ekip işidir. Bu alanda büyük başarılar elde ettik” dedi.

‘KAÇAK ACENTECİLİK FAALİYETLERİNE YAPTIRIM VAR’

Toplantıda, kaçak acentalar hakkında kapatmaya varan yaptırımların olduğunu söyleyen TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu da, dürüst çalışan firmaların payından çalan bu tip faaliyetlerin her zaman karşısında olacaklarını dile getirdi.

‘KARARLARI BİRLİKTE ALMALIYIZ’

Son olarak konuşan Alanya Belediye Başkanı Yücel ise şunları kaydetti: Bu meslek grubundaki siz değerli turizmci arkadaşlarımızın proje üretmesini istiyoruz. Sizler turizm alanında tecrübe sahibisiniz. Alınacak kararları belirli hedefler doğrultusunda hep birlikte almalıyız.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.