Sırbistan’dan Türkiye’ye turizmi atağı

Son dönemde Türkiye turizmine verdiği önemi gitgide arttıran Sırbistan, iki ülke arasındaki turizmi arttıracak çalışmalarını Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğiyle duyurdu.

26/05/2022 08:35
Sırbistan’dan Türkiye’ye turizmi atağı

Sırbistan’dan yetkililerin ve Sırbistan Büyükelçiliği’nin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe turizm dünyasının ileri gelenlerinin yanı sıra basın ve ünlü simalar da ilgi gösterdi.

Ivana Sert Sırbistan’ın Türkiye Turizm Elçisi Oldu

Etkinlikte, ünlü Sırp-Türk modacı ve televizyoncu Ivana Sert, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın Türkiye’deki resmi turizm elçisi olduğu açıklandı.

Sırbistan Turizm Ofisi, Belgrad Turizm Ofisi ve Ticaret Odası’nın düzenlediği Sırbistan tanıtım etkinliğinde Belgrad Turizm Ofisi yetkilisi Miodrag Popovic’in elinden turizm elçiliği sertifikasını alan Sert “Benim anne tarafından Sırbistan, baba tarafından Türkiye ile gönül bağım var. Türkiye’de yaşıyorum ama Sırbistan’ı her daim özlüyorum. Bundan sonra da Sırbistan’ın Türkiye’deki tanıtımında daha aktif olacağım” şeklinde konuştu.

Sırbistan Türklerin Yeni Turizm Gözdesi

Ankara Sheraton Otel’de 25 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Sırbistan Türkiye Büyükelçisi Zoran Markovic yaptı. Markovic iki ülke arasında pek çok açıdan iyi ilişkiler olduğunu, ticaret ve turizmin ise atağa geçtiğini belirtti. Sırbistan Turizm Ofisi CEO’su Marija Labovic ise her yıl Türkiye’den daha fazla kişinin Sırbistan’ı ziyaret ettiğine, bundaki en önemli etkenin ise iki ülke arasındaki kültürel ve tarihi ortak miras olduğuna değindi.

Ivana Sert’e resmi Sırbistan ve Belgrad turizm elçiliği sertifikasını sahnede imzalayarak sunan Belgrad Turizm Ofisi Direktörü Miodrag Popovic ise ünlü modacının iki ülke ilişkilerinde önemli bir role sahip olduğunu belirterek, Ivana Sert’e turizme katkıları için teşekkür etti.

Ankara’dan Belgrad’a Direk Gitmek Mümkün

Türkiye’den çıkışlı turların ve bireysel ziyaretlerin en yoğun olduğu ülkelerden Sırbistan’ın 3 şehrine İstanbul’dan direk uçuş olması, turizmin gelişmesindeki en büyük etken. Bunlara ek olarak Türk Hava Yolları, Anadolujet markasıyla geçtiğimiz Aralık ayı itibarıyla Ankara’dan Belgrad’a haftada iki gün direk uçuşlara başladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.