Sinpaş, inşaatı mühürlenen otelin bir bölümünü satıyor

Sinpaş Kızılbük GYO, mahkemenin nihai kararını beklemeden otelin bir bölümünü satışa çıkarıyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) satış işlemleriyle ilgili açıklama gönderen şirket ‘projede yer alan yapımı devam eden 205 odalı 5 yıldızlı otel bloğu…’ ifadelerini kullandı.

30/09/2022 11:42
Sinpaş, inşaatı mühürlenen otelin bir bölümünü satıyor

Muğla 3’üncü İdare Mahkemesi 3 Ağustos’ta Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş GYO projesine ilişkin ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararını iptal etmişti. Diken'de yer alan habere göre kararda, projenin otel ve konut projelerini bir arada kapsamasından dolayı ÇED’den muaf tutulamayacağı vurgulanmıştı.

Karardan beş gün sonra Marmaris Belediyesi inşaatı mühürlemiş ama buna rağmen şirket çalışmalarına devam etmişti. Bu çalışmaları görüntüleyen çevre aktivistleri de gözaltına alınmış, vatandaşlar da “Kolluk kuvvetlerinin müdehale etmesi gerekenler çevreciler değil, hukuku çiğneyerek inşaata devam eden Sinpaş’tır” sözleriyle tepki göstermişti.

‘Yapımı devam eden’ otel

KAP’taki açıklamada şöyle dendi: “Projede yer alan yapımı devam eden 205 odalı 5 yıldızlı otel bloğunun potansiyel alıcılarının bulunması ve bu alıcılarla satış görüşmelerinin yapılması için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, yapılacak görüşmelerde minumum değerin esas alınması için otel bloğunun değerini tespit ettirmek üzere Lotus Gayrimenkul Değerleme A.Ş. firmasına gayrimenkul değerleme raporu hazırlatılmasına karar verilmiştir.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.