'Sıkıntılı Haziran'a dramatik fiyat indirimleri damga vurmasın
AKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, "Sıkıntılı hazirana dramatik fiyat indirimlerinin damga vuracağını tahmin etmek zor değil. Ama bu yaklaşım turizm hareketimizin geleceği açısından asla doğru bir yaklaşım olmayacaktır" dedi.
Hürriyet'te yer alan haberde Zafer Alkaya, "Sezon önü artık geride kaldı ve resim geçen sezondan farklı bir bir resim değil. Sıkıntılı bu durum haziranda da farklı olmayacak. Sıkıntılı hazirana dramatik fiyat indirimlerinin damga vuracağını tahmin etmek zor değil. Ama bu yaklaşım turizm hareketimizin geleceği açısından asla doğru bir yaklaşım olmayacaktır" diye konuştu.
"En kritik aya girmek üzereyiz ve henüz tablo yüzümüzü güldürecek bir seyirde ilerlemiyor. Haziran ayı kararlarında pozitif anlamda değişim beklediğimiz ülkelerin atacağı adımlar sezonun geleceğini şekillendirecek" diyen Alkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
Vaka sayılarımızdaki azalmanın bize turist gönderen ülkelerdeki karşılığı önemli
"Vaka sayılarımızdaki azalma bizi elbette umutlandırıyor ama bunun bize turist gönderen ülkelerdeki karşılığı önemli. Vaka sayılarının ülkeler bazında uluslararası bir matematik karşılığı var ve bizim kesinlikle o noktada olmamız gerekiyor. Aksi halde ülkemize turist hareketini başlatmayacakları oldukça açık.
Biz salgın bilinci ile hareket ederek kontrolü çok daha ileri düzeyde sağlama mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuç alabilme noktasında daha gerçekçi bir yol da yok zaten. Zamanı tutabilmek elbette mümkün değil. Hızla akıp gidiyor ve sezonu bir yerinden mutlaka yakalamak istiyoruz. Ama henüz beklediğimiz hareketlenme gerçekleşmediği için haziran sıkıntısını aşabilmemizin pek mümkün görünmediğini de söylemek zorundayız.
Sezon önü artık geride kaldı
Sezon önü artık geride kaldı ve resim geçen sezondan farklı bir bir resim değil. Sıkıntılı bu durum haziranda da farklı olmayacak. Yine tüm beklentilerimiz son dakika bir atak yapmasını umduğumuz temmuz ve ağustos aylarının rezervasyonlarına odaklanmış durumda. Temmuz ve ağustos da gerçekleşecek yoğun hareketlenme turizmin başkenti Antalya’ya kayıpların telafisi anlamında da yeniden bir heyecan getirebilir. Sektörün bu heyecana gerçekten çok ihtiyacı var.
Sıkıntılı hazirana dramatik fiyat indirimlerinin damga vuracağını tahmin etmek zor değil. Ama bu yaklaşım turizm hareketimizin geleceği açısından asla doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Böylesi tuhaf bir süreçten geçerken sağlığı önceleyen insanlar için amacını çok aşan bir fiyat cazibesinin ne anlam taşıyabileceğini iyi değerlendirmemiz gerektiğini yeniden ve bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Rasyonel olmayan çözüm arayışları günü kurtaramayacağı gibi geleceği de riske atar
Elbette bütün bunları son günlerde duyup da inanmakta gerçekten zorlandığımız üzücü rakamlar nedeniyle söylediğimizi sizler de iyi biliyorsunuz. Hiç şüphe yok ki rasyonel olmayan çözüm arayışları aslında günü kurtaramayacağı gibi geleceği de riske atmaktan öte bir anlam ifade etmeyecektir.
Belirsizlik ortamında her şey gibi yazı yazmak da zor. Uzun yıllardır meslekte sevinçleri de üzüntüleri de beraber yaşayarak bugünlere geldik. Bugün ise yaşadıklarımızı kelimelerle anlatabilmenin zorluğunu derinden hissediyoruz çünkü ; gerçekten hazırlıksız yakalandığımız olağandışı bir süreçten geçiyoruz."
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: