Sigara yasağına karşı 'KEPENEK' kıyafeti ile koruma...



Taksim The Madison Hotel, sigara içen misafirlerini sokakta soğuktan korumak için Anadolu çobanlarının yüzyıllık kıyafeti ‘kepenek’ giydiriyor

Anadolu’da çobanların yüzyıllardır hayvanları otlatırken soğuk hava şartlarından korunmak için kullandığı ‘kepenek’ günümüzde sigara içenleri soğuktan koruyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sigara yasağına karşı 'KEPENEK' kıyafeti ile koruma...


Sigara yasağına karşı herkes yeni önlemler peşine düşerken Taksim’deki The Madison Hotel, sigara içmek için sokağa çıkan müşterilerine soğuktan korunmaları için kepenek veriyor. 
Kepenek kıyafetinin özellikle yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirtene The Madison Hotel Genel Müdürü Ali İmdat Uçar, “Hem sigara içenleri mutlu ediyoruz, hem de Türkiye’nin otantik bir kıyafetini tanıtma fırsatı buluyoruz.

Müşterilerimiz kepenek ile sigara sefası yapmayı seviyorlar. Hepsi otelin önünde hatıra fotoğrafı çekerek ülkelerine götürüyorlar. Sigara sayesinde ülkemizin farklı bir yönünü tanıtma fırsatı bulduk” dedi.
Uçar, kepenekleri Isparta köylerinden getirdiklerini belirterek “Sigara içenlere keçeden yapılmış kepenek giydiriyoruz.
Türk kültürünü yansıtan bir kıyafet olduğu için ilgi çekiyor.  Çok beğenip satın alanlar oluyor. Bu nedenle elimizde müşterilerin satın alabilecekleri sayıda kepenek bulunduruyoruz” şeklinde konuştu.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.