Side TUDER öğrencilerle turizmi tartıştı

Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (SİDE TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile bölge Turizmini ve bu sektörde çalışmanın önemini tartıştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Side TUDER öğrencilerle turizmi tartıştı
Çoğu son sınıf öğrencisi olan geleceğin Turizmcileri Başkan Barut'u bulmuşken soru yağmuruna tuttu.Stajlar konusunda başta olmak üzere özellikle departmanlarla ilgili sorularına ağırlık veren öğrenciler Başkan'nın tecrübesinden yararlanmak için can kulağı ile kendisini dinlediler.
Side Manavgat Bölgesi'nin Turizm açısından öneminden söz eden Barut, turizmin sadece tesis yapmakla değil, bünyesinde çalıştırdığı personelle gerçekleştiğini söyledi.
Otelin girişinde bulunan Güvenlik noktasından itibaren Personelin tecrübesi ve güler yüzlülüğünün her departmanda devam etmesinin gerekliliğine değinen Dernek Başkanı, eğitim görmüş personelin her alanda daha çok tercih edileceği nin bilinmesi gerektiğini vurguladı.
Hiç kimsenin doğrudan Turizm branşında Müdür ya da yönetici olamayacağını, tüm departmanlarda çalışması gerektiğini ve gerekirse en ağır işleri yapmasının o kişiye amirlik görevi nin kapısını aralayacağını ifade eden Barut , ancak bu şekilde gerçek bir Turizmci olunabileceğini sözlerine ekledi. Öğrencilere başarılar dileyen Başkan daha sonra topluca resim çektirme isteğini geri çevirmedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.