Satışların yüzde 50'si Nisan ve Mayıs aylarına... Side rezervasyonları Lara'nın iki katı

BenTour Reisen, 2023 rezervasyonlarındaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

04/02/2023 14:58
Satışların yüzde 50'si Nisan ve Mayıs aylarına... Side rezervasyonları Lara'nın iki katı

Bentour'dan yapılan açıklamada Batı Avrupa pazarından 2023 yaz sezonuna yönelik satışların yapıldığı en önemli erken rezervasyon aylarından olan Ocak ayının bitirildiği, 2022’ye göre 2023 kontratlarındaki artışların satışlara nasıl yansıyacağı konusuyla ilgili bilinmezliğe karşı, şu ana kadarki satışlarla ilgili donelerin oluşmaya başladığı ifade edildi. Bentour açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Side rezervasyonları Lara'nın neredeyse iki katı!

"Bu doneleri siz değerli partnerlerimiz ve sektörel paydaşlarımızla paylaşmanın faydalı olacağını düşündük. Aşağıda, 2023 yaz sezonuna yönelik bugüne kadar yapmış olduğumuz satışlarımızla ilgili bazı detayları bulabilirsiniz.

Akdeniz Bölgesi’ni detaylı incelediğimizde, Bentour Reisen olarak bizim satış yoğunluğumuz öncelikle Lara ve Belek bölge yoğunluklu olmuştur genelde. Diğer bölgeler bu iki bölgenin gerisinden gelirdi. Ama aşağıdaki tabloda da görülebileceği üzere, 2023 satışlarında durum çok daha değişik. Side bölgesinin aldığı rezervasyonlar Lara bölgesinin neredeyse iki katına yakın.

Satışların yüzde 50'si Nisan ve Mayıs aylarına yönelik!

Diğer dikkat çekici konu ise, satışların %50’sinin nisan ve mayıs ayına gelmiş olması. Almanların bütçesi tur fiyatlarındaki artışı karşılamıyor, yüksek sezon satışlarında zorlanacağız.

Bu iki konu bize çok net olarak şunu göstermiştir. Alman misafirin bütçesi, 2023 paket fiyatlarındaki artışı tam olarak karşılayamıyor ve önceki yıllarda satın aldıkları tatil dönemi ve otellerin daha ekonomik olanlarını tercih etmek durumunda kalmışlar.

En yüksek erken rezervasyon indirimi döneminde bile bu şekilde bütçesel bir sorun yaşanıyor olması, önümüzdeki aylarda özellikle yüksek sezon satışlarında zorlanacağımıza dair net işaretler veriyor olarak yorumlamaktayız."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.