Side, "Engelsiz Turizm Kenti" oluyor...

Side’nin yeni yüzü; “Engelsiz Kent Projesi”, Side Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortak çabaları ile başlıyor. Otellerin önünden geçen, Side’nin en uzun caddesi Turizm Yolu ve çevresinde başlayan çalışma ile “Engelsiz Kent Projesi” hayata geçiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Side, "Engelsiz Turizm Kenti" oluyor...

Side Belediyesi; kentsel alanında engellilerin ulaşımının kolayca sağlanması için, dünyadaki örnek uygulamaları projelendirerek yepyeni örnekler hazırlıyor. Beş yıldızlı otellerin yer aldığı 6 kilometrelik Turizm Yolu’nda; görme engellilerin yürüyüş yolları, iki dilde hazırlanan sesli trafik geçişleri, engelliler için kaldırımlar, rampalar, yaya geçitleri, yeşil alanlar, kent mobilyalarının yanı sıra bisiklet yolları da yer alacak İki şeritli gidiş-geliş olarak planlanan yolda; park şeritleri, park cepleri, bisiklet yolu ve 3 metrelik refüj yer alacak. Peyzaj çalışmalarının da yapılacağı yolda, turunç ve benjamin ağaçları ile mevsimlik çiçeklendirme uygulamaları olacak. . Özel olarak aydınlatılacak yolda, MOBESE kameraları ile 24 saat denetim gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve katkısı ile örnek bir çalışma başlatan Side Belediyesi,  “Side farklıdır, fark yaratır” sloganıyla sezona hazırlanıyor. Turizm sezonu öncesinde çalışmaların tamamlanması planlanırken, bulvar üzerindeki parsellerde bulunan kaçak yapılaşma ve işgallerin kaldırılmasına da başlandı.

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar; engelli ve yaşlılar için sokak, cadde, meydan ve yollarda yapısal önlemler ve işaretlemenin tasarımını, kurallarına göre projelendirdiklerini belirterek engelli insanların böyle kentlere ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Uçar; “Bu, çağdaş toplum olmanın önemli bir gereğidir ve yerel yönetimlere bu konuda çok büyük sorumluluklar düşmektedir. 

Turizmin göz bebeği Side’ye yakışır nitelikte bir çalışma olacak. Side Batı Sahili Yürüyüş Yolu nasıl örnek alındıysa, yapacağımız bu çalışma da birçok bölge için örnek olacak. Side’nin değerine değer katacak, yeni bir çehre kazandıracak. Yaptığımız çalışmayı tüm Side’ye yayacağız. Zaten kamuya açık tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, yeşil alanlar, spor alanları, sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile kentsel ulaşım hizmetlerinin özürlüler için erişebilir duruma getirilmesi yasa gereği. Biz bunun da ötesine geçerek, ‘estetik ve çağdaşlığı’ çalışmalarımızın bir parçası haline getiriyoruz.” diyerek proje hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.