Shopping Fest, İstanbul'a 36 ülkeyi çekti...

Ramsey'in CEO'su Hüseyin Doğan, 18 Mart'ta başlayan ve 24 Nisan'da sona erecek olan İstanbul Shopping Fest'in (ISF- İstanbul Alışveriş Festivali) kente 36 ülkeden müşteri çektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Shopping Fest, İstanbul'a 36 ülkeyi çekti...

İstanbul'u 40 gün 40 gece boyunca alışveriş şenliğine dönüştüren İstanbul Shopping Fest (ISF- İstanbul Alışveriş Festivali), aradan geçen 4 haftada markaların cirolarına artış olarak yansıdı. Erkek giyimin önde gelen markalarından Ramsey, festivalin başladığı 18 Mart’tan 10 Nisan’a kadar geçen iki haftalık sürede İstanbul’daki mağazalarında yüzde 41 artış sağlarken, yabancı müşteri sayısını da yüzde 53 artırdı. Bu dönemde marka mağazalarında 36 değişik ülkenin vatandaşına da ürün sattı.

 
Ciroya artı 4 puan...
 
18 Mart-10 Nisan tarihleri arasındaki satışları geçen yılki satışla karşılaştırdığında belirgin bir artışın gözlemlendiğine dikkat çeken Ramsey CEO’Su Hüseyin Doğan, “Festival başladığından bu yana İstanbul’daki bir önceki yılda faaliyette olan mağazalarımızın toplam satışları adetsel bazda yüzde 76, cirosal bazda ise yüzde 41 arttı. 40 günlük süreç tamamlandığında festivalin yıllık ciro beklentimize 4 puan ilave yapmasını bekliyoruz” dedi.
 
Seneye başarı artar...
 
Festivalin başarılı olduğunu ama bazı eksiklikleri de bulunduğunu belirten Doğan, şu açıklamayı yaptı: “Önümüzdeki yıl bu eksikliklerin giderilmesi için çalışacağız. Festival için yapılan eleştirilerde daha çok indirimlerin az olduğu yönünde. Bu yıl elde edilen sonuçlar başkanlarımız tarafından festival sonrasında paylaşılacak. Önümüzdeki yıl bu sonuçlar destekleyici olacaktır.”
 
Ramsey mağazalarından ISF boyunca, en çok alışveriş yapan yabancılar şöyle sıralanıyor: “Rusya, Azerbaycan, Romanya, Almanya, Kazakistan, Ukrayna, İran ve Cezayir.”

 

Festivali daha iyi yapmak mümkün...

 

Hüseyin Doğan, şu tespitlerde bulundu: “Festival bitince kafamızı önümüze alıp düşüneceğiz. Doğrusu, yanlışı bulup daha iyisini yapacağız. Tam istediğimiz festival havası, karnaval sokağa yansıyamadı. Kaynak meselesi bu tabii ki. Işıl ışıl bir İstanbul hayal ettik ve bunu kısmen yapabildik. Festival sonunda yapacağımız toplantıyla hataları daha net tespit edeceğiz.” (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.