Shopping Fest'e THY'den 'Bagaj' jesti...

18 Mart'ta başlayacak olan İstanbul Shopping Fest'e THY'den bagaj jesti geldi. Türk Hava Yolları, festivale destek amacıyla alışverişe gelecek olanlara özel tarife sunacak ve bagaj sınırlamasını da artıracak. 3 milyar dolarlık gelir bekleniyor

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Shopping Fest'e THY'den 'Bagaj' jesti...

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri Kültür ve Turizm Ataşesi Sedat Gönüllüoğlu, İstanbul'a gelecek turist sayısında bu yıl festival nedeniyle patlama olacağını belirtti. Gönüllüoğlu, bu yıl bu sayının 500 bin artacağını belirtti. Gönüllüoğlu, "Bu yıl beklentimiz İstanbul Shopping Fest ile birlikte 1 milyon 200 bin turist gelmesi" dedi.

 
Körfez'den 500 bin müşteri getirecek...
 
18 Mart'ta başlayacak olan İstanbul Shopping Fest (İstanbul Alışveriş Festivali) ile Körfez'den 500 bin turist gelecek. Son yıllarda rol aldığı dizilerle Ortadoğu'da büyük ilgi gören Kıvanç Tatlıtuğ, İstanbul Shopping Fest'in marka elçiliğine önceki gün Dubai'de başladı. Shopping Fest ile özdeşleşen Dubai'de basının karşısına geçen Tatlıtuğ, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan festivale Dubaileri davet etti.
 
Sadece perakendeciler değil turizmcilerin ve eğlence sektörünün de merakla beklediği etkinliklere Körfez Ülkeleri'nden ciddi bir katılım beklediklerini söyleyen Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri Kültür ve Turizm Ataşesi Sedat Gönüllüoğlu, İstanbul'a gelecek turist sayısında bu yıl festival nedeniyle patlama olacağını belirtti. "Geçen yıl Körfez'den İstanbul'a 700 bin turist geldi" diye konuşan Gönüllüoğlu, bu yıl bu sayının 500 bin artacağını belirtti. Gönüllüoğlu, "Bu yıl beklentimiz İstanbul Shopping Fest ile birlikte 1 milyon 200 bin turist gelmesi" dedi.

 

THY'DEN BAGAJ JESTİ...

 
26 Nisan'da sona erecek Festivale gelecek olanların sadece alışveriş değil bir karnaval yaşayacağını kaydeden Gönüllüoğlu, "Türk mutfağı, eğlenceleri sizi bekliyor" dedi. Dubai'de bir TV canlı yayınına da katılan ve festival hakkında bilgi veren Tatlıtuğ, Dubai'nin ardından Suriye ve Lübnan'da da tanıtımlara katılacak. Türk Hava Yolları'nın da festivale destek amacıyla alışverişe gelecek olanlara özel tarife sunacak ve bagaj sınırlamasını da artıracak.
 
3 milyar dolarlık gelir bekleniyor...
 
40 gün 40 gece sürecek İstanbul Shopping Fest'te 50 bin kişiye ek istihdam sağlanması bekleniyor. İndirim ve avantajlar sayesinde, yabancı turistin 580 dolar olan kişi başı harcamasının, ortalama bin dolara çıkarılması hedeflenirken 3 milyar dolarlık da bir gelir planlanıyor. Festival kapsamında Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve Beyoğlu gibi bölgelerde en az üç etkinlik yapılacak.
 
Festival boyunca tüm Alışveriş merkezleri gece saat 23.00'e kadar, perşembe, cuma, cumartesi günlerinde ise İstinye Park ve Torium AVM'leri gece 02.00'ye kadar açık olacak. Alışveriş yapacak yabancı turistler Tax Free ile alışveriş merkezlerinde ve şehrin bazı noktalarında kurulan Tax Free standlarından vergi iadeleri alabilecek. Etkinlik boyunca ayrıca 40 TL ve üzerinde alışveriş yapanlar, hediye edilecek 20 otomobil için çekilişe katılabilecek. (Kerim Ülker-Sabah)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.