SHOP, alışveriş turizmine yeni bir boyut kazandıracak

Global Refund Türkiye tarafından, 10 yılı aşkın bir süredir yayınlanan Alışveriş rehberleri ve haritalarına ilaveten, lüks tüketime yönelik hazırlanan ve üst gelir grubundaki ziyaretçilerin ulaşabileceği noktalarda yer alacak olan ‘SHOP’, alışveriş turizmine yeni bir boyut kazandıracak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
SHOP, alışveriş turizmine yeni bir boyut kazandıracak


Zengin turistleri ülkemize çekerek, daha fazla alışveriş yapmalarını teşvik etmek amacıyla hazırlanan SHOP ve eş zamanlı olarak devreye girecek olan interaktif web sitesinin tanıtımı; 8 Aralık tarihinde, Hotel Les Ottomans ve 29 un ev sahipliğinde görkemli bir gece ile yapıldı.

 

Global Refund Türkiye Genel Müdürü Hülya Aslantaş’ın davetine;

Global Refund Akdeniz Bölge Satış Başkanı Khalil Achkar, Global Refund Medya Sorumlusu James Morris ile SHOP içerisinde yer alan markaların temsilcileri, modacılar, sanatçılar ve turizmciler katıldı.

Dünya genelinde 40 ülkede alışverişi teşvik etmek amacıyla “TAX FREE”  sistemini 30 yıldır geliştiren  Global Refund firması tarafından, dünyanın en önemli 45 şehrinde, aynı marka ve konsept dahilinde yayınlanacak olan ‘SHOP’ un ilk örnekleri; İstanbul, Londra, Singapur ve Almanya için hazırlandı.

 

ZENGİN TURİSTLER, ‘SHOP’ İLE DAHA FAZLA ALIŞVERİŞ YAPACAK

 

Ülkemizde, ‘alışveriş’in bir turizm ürünü olması için 15 yıldır yoğun emek ve çaba harcadıklarını kaydeden Global Refund Türkiye Genel Müdürü Hülya Aslantaş, “Değerli iş ortaklarımızla birlikte geliştirdiğimiz, müşterek tanıtım çalışmalarındaki amacımız; daha çok ziyaretçinin, Ülkemize alışveriş için gelerek, daha çok harcaması ise, bu kez ‘SHOP’la daha yüksekleri hedefliyoruz. Ülkemizdeki yerli ve yabancı seçkin markaları buluşturan SHOP, zengin turistleri daha fazla alışveriş yapmaya teşvik edecek” dedi.

 

2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ İSTANBUL’A,

KALİTELİ BİR HEDİYE: ‘SHOP’ 

 

Ülkemizde, alışveriş turizmine yönelik potansiyelin artık hazır olduğunu anlatan Hülya Aslantaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eşim Cem Aslantaş ile birlikte, 25 yıldır, yaptığımız tüm girişimlerde hep Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtmayı hedefleyen projelere ağırlık verdik,  ve her geçen gün de daha çok çalışıyoruz. Türkiye’nin kaliteli tanıtılması için her işimizi, ‘kalite’yi ön planda tutarak yapıyoruz. Tarihi ve kültürel zenginliğiyle, doğal güzellikleriyle eşsiz bir potansiyele sahip olan ülkemizde, turizm çeşitlerinden biri olan ‘alışveriş turizminin’ gelişmesi için büyük çaba

 

 

 

 

 

 

harcıyoruz. Güzel otellerimiz, kaliteli ulaşımımız, iyi yemeklerimiz, ve en önemlisi son yıllarda gelişen perakende alt yapımızla Türk ve Dünya markalarını geniş bir yelpazede bulmak mümkün. . Dolayısıyla, helvayı yapmak için bütün unsurlar bulunuyor.  Özetle, SHOP ile alışveriş turizmini, içeriği dopdolu olarak, en şık şekilde paketleyip, ürün haline getirdik. Bu ürün; hem ülkemize, hem 2010 Avrupa Kültür Başkenti olarak yeniden dünyanın gündemine gelecek olan İstanbul’a; kaliteli bir hediye olmuştur. SHOP’un içerisinde, markaların yanı sıra, tarihi ve kültürel zenginliklerimiz ile Türk misafirperverliğini ve Türk kültürüne yönelik, bizi biz yapan güzelliklerimizi de anlatıyoruz. Aynı zamanda, turistler; interaktif web sitesi sayesinde, mağazalardaki, yeni ürünler, indirimler ve kampanyalar hakkında da güncel bilgiye ulaşabilecektir”

 

YILDA, 1 MİLYONA YAKIN BASILI METARYALİ ÜCRETSİZ DAĞITIYORUZ

 

Global Refund Türkiye olarak, her yıl, Shopping Guide, Alışveriş Haritaları, Bölgesel Haritalar gibi ‘alışveriş turizmine’ yönelik, 1 milyonun üzerinde basılı materyal hazırladıklarını belirten Hülya Aslantaş,  bu yayınların  havalimanları ve oteller başta olmak üzere, turistlerin ulaşabileceği her noktada, ücretsiz olarak dağıtıldığını kaydetti.

Hülya Aslantaş, konuşmasına şöyle devam etti:  

“Hazırladığımız basılı materyallerin içerisinde, ‘Tax Free’ hizmeti sunan 7 bine yakın mağaza yer alıyor. Global Refund Türkiye tarafından uygulanan,‘Tax Free Alışveriş Sistemi’ sayesinde, alışveriş  yapan turistler, yaptıkları alışverişin vergi iadesini geri alıyorlar. Şu an, Hava, kara ve deniz limanlarının yanı sıra tax free iadesini alışveriş merkezlerinin içerisinde de yaygınlaştırmaya başladık.  Böylece, alışverişini yapan bir turist, alışveriş merkezinden çıkmadan Tax Free bürosuna giderek, KDV iadesini anında geri alabiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.