Sezon bitti, şimdi ne olacak?

Türk turizminin gözde şehri Antalya bölgesinde aktif turizm sezonu sona erdi. Aktif sezonun sona ermesiyle bölge destinasyonundaki otellerin yüzde 60'ı kapandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sezon bitti, şimdi ne olacak?

Açık olan konaklama tesisleri de kış turizmine yönelik hizmet veriyor. Turizmciler, 2013 turizm sezonunun 15 Nisan'da açılacağını belirtiyor. Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, bölgedeki otellerin yüzde 60 oranında kapandığını söyledi. Barut, otellerin kapanmaması için bölgede kongre, sağlık, spor ve golf turizminin öne çıkarılması gerektiğini belirtti. Barut, bölgedeki güneşli gün sayısının kış turizmini yaygınlaştırmak için avantaj olduğunu kaydetti.

Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen de aktif sezonun sona ermesiyle esnafın işlerinde durgunluk olduğunu söyledi. Antalya bölgesinde kışın güneşli gün sayısının Avrupa ve İskandinav ülkelerine göre 3 kat fazla olduğunu belirten Ergen, yeni turizm sezonuna kadar Avrupalı emekliler ve yaşlıların kışı Antalya'da geçirmesi için çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), bölgede turizm sezonunun önemli ölçüde sona erdiğini, esnafın yeni sezona kadar mağdur olmaması için kış turizminin canlı tutulması gerektiğini söyledi.

Antalya, turist ağırlamada dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Birinciliği 15 milyon turistle Paris, 13,7 milyon turistle ikinciliği Londra, 12,1 milyon turistle Singapur ve 11,1 milyonla dördüncü sırada Antalya yer alıyor. Antalya'ya gelen 11 milyon turistin 4,2 milyonu 180 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat detsinasyonunda konaklıyor.

(CHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.