Seyitgazi ilçesi 'Sakin Şehir' olma yolunda...

Anadolu Üniversitesi turizm bölümü öğretim üyeleri tarafından yürütülen proje ile Seyitgazi’nin “Sakin Şehir” olarak tescil edilmesi ve turizmden daha fazla yararlanması hedefleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Seyitgazi ilçesi 'Sakin Şehir' olma yolunda...
Eskişehir’in ilçelerinden Seyitgazi’nin “Sakin Şehir” olması için bir proje yürütülüyor. Anadolu Üniversitesi turizm bölümü öğretim üyeleri tarafından yürütülen proje ile Seyitgazi’nin “Sakin Şehir” olarak tescil edilmesi ve turizmden daha fazla yararlanması hedefleniyor.

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’nce 22 Ekim 2011, Cumartesi günü Seyitgazi ilçesinde belediye görevlileri, halk ve esnafa yönelik düzenlenen seminerde Seyitgazi’nin “Sakin Şehir” olabilmek için gereken önkoşullara sahip olduğu, yapılacak birtakım düzenlemelerle “Sakin Şehir” olarak tescil edilmek için başvuruda bulunabileceği vurgulandı.

Gerçekleştirilen seminerde iki konu üzerinde duruldu. İlk olarak, “Seyitgazi İlçesi’nin ‘Sakin Şehir (Cittaslow)’ Kapsamında Değerlendirmesi” adlı projenin tanıtım sunumu yapıldı. Yürütücülüğünü Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem AKOĞLAN KOZAK’ın yaptığı projenin tanıtım ve bilgilendirme sunumunu, projede araştırmacı olarak yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’ndan Dr. E. Ozan AKSÖZ yaptı.  Sunumda, “Sakin Şehir” hareketinin kapsamı, uygulamaları, “Sakin Şehir standartları”, Seyitgazi'nin sakin şehir olarak öne çıkan unsurları, Türkiye’deki ve Dünya’daki “Sakin Şehirlerden” örneklere yer verildi. Sunum sonrası, katılımcılardan gelen konuyla ilgili sorular Seyitgazi halkının “Sakin Şehir” uygulamasını desteklediği ortaya çıktı.

Seminerin ikinci konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda doktora çalışmalarını yürütmekte olan Seçkin Evcim ise, Frigya Bölgesi kaya kiliseleri ve kaya mimarisi geleneği hakkında bilgiler verdi. Kültürel mirasımızın korunması ve turizm amaçlı kullanılması konusunda bilgiler veren Evcim, Anadolu Üniversitesi'nin bölgede yürütmüş olduğu araştırma ve yayınlarla, Şifalı Frigya’yı her geçen gün biraz daha iyi tanımaya başladığını söyledi. Evcim, Frig Bölgesi’ndeki kaya kiliseleri ve kaya mimarisinin taşıdığı sanatsal ve mimari önemi açıklayarak, tahrip edilmemeleri için yöre halkının duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın ŞEN‘in daveti ve öncülüğünde gerçekleşen seminere Seyitgazi Belediyesi görevlileri, Seyitgazi halkından çok sayıda katılım oldu. İzleyiciler seminerden çok yararlandıklarını, en kısa zamanda daha geniş bir katılım ile seminerin tekrarlanmasını belirttiler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.