Seyahatseverler medeniyetten uzak otellere kaçıyor

Araştırmalar, şehir hayatından sıkılan ve medeniyetten uzaklaşmak isteyen gezginlerin ormana, çöle ve hatta mağaraya kaçma isteğinde çok ciddi bir artış olduğunu gösteriyor.

15/07/2018 23:16
Seyahatseverler medeniyetten uzak otellere kaçıyor

Hotels.com, 'medeniyetten uzağa kaçış noktaları' için yapılan arama ve değerlendirmelerdeki ciddi yükselişle birlikte ‘Konukların En Sevdiği Oteller- Loved By Guests-’ ödüllerinde Kaçış Otelleri’ni yeni bir kategori olarak açtı. Hotels.com’un hazırladığı ve dünyanın önde gelen Kaçış Otellerinin sıralandığı listede, Türkiye’den de bir otel yer bulunuyor.

Son iki yıl içinde 'medeniyetten uzağa kaçış’ otellerine yapılan rezervasyonlardaki artışa ek olarak, konukların bu oteller için yaptığı ‘övgü dolu’ değerlendirmelerde de %60 gibi ciddi bir yükseliş olduğunu ortaya koydu.

Kaçış destinasyonları günümüz gezi listelerinde üst sıralarda

'Hayatta bir kez' diye adlandırılan deneyimleri yaşamayı seven yeni nesil gezginlerin medeniyetten uzak noktalara olan bu ilgileri, bu kaçış destinasyonlarını günümüz gezi listelerinde üst sıralarda taşıyor. Bu trendi yakından takip eden Hotels.com, her yıl konukların yaptığı değerlendirmelere göre belirlenen Konukların En Sevdiği Oteller Ödülleri’nde Kaçış Otelleri adıyla yeni bir kategori de açtı.

Özel adalar (%50), koru içi (%50) ve orman içi (%30) gibi 'Medeniyetten uzak noktalar' için yapılan aramalardaki ciddi artış bu konumların, otelleri değerlendiren konuklar arasında da hızla popüler hale geldiğini ortaya koyuyor. Orta Doğu çölleri ve Tayland dağlarından St. Lucia kumsallarına ve buzlu İsveç tundralarına kadar bu yeni trende uyan seyahat severler tatillerinde dünyadan koparak, günlük hayatlarından tamamen kaçmayı başarıyorlar.

Medeniyetten uzaklaşmak yeni trend

Hotels.com markası Başkanı Johan Svanstrom konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "25 milyon konuk değerlendirmemiz sayesinde şehirden kaçıp dağlara çıkma-ki bazen durum gerçekten de kelimenin tam anlamıyla bu- isteğinde devasa bir artış yaşandığını gördük! Medeniyetten uzaklaşmak, birçok konuğun yorumlarında gittikçe daha fazla olumlu olarak değerlendirdiği bir trend gibi gözüküyor.

Yeni 'Konukların En Sevdiği Oteller Ödüller' kategorisi, konuklara ister çölde ister yeşillikler içinde, isterse de vahşi ormanda veya bir dağın tepesinde olsun; varlığından bile haberdar olmadıkları otellerde kalmak için daha fazla ilham ve fırsat sağlayacak.”

Çamurlu yoldan sağa sap, gizli ormandan sola dön ve doğrudan dağa tırman ki, Hotels.com'un aydınlattığı dünyanın 10 en iyi Kaçış Otelini keşfedebilesin. Şimdi tam da medeniyetten uzaklaşma vakti!

Çöl Geceleri, BAE – Anantara Qasr al Sarab Desert

Hotels.com değerlendirme puanı: 9,6 / 10

Sırtını yasla, rahatla ve çölde huzurun ve sessizliğin tadını çıkar. Göz alıcı kum tepeleri arasında yer alan Anantara Qasr al Sarab Desert oteli, tam anlamıyla 'hiçliğin ortasında'. Nefes kesici bir spa ve safari deneyimli bu otel, çıplak ayaklarınla kumlarda gezinerek rahatlayabilmen için geniş bir alan sunuyor.

Buzlu Tundra, İsveç – Icehotel

Hotels.com değerlendirme puanı: 8,6 / 10

Bu epik lokasyon, kat kat giyinip ‘zamanı dondurmak’ için tam da uygun bir mekan. Rahatlamak ve büyüleyici Kuzey Işıklarını seyretmek için sonsuz fırsatlar sunan otelde her biri el işçiliğinin ürünü olan ve -5 ila -8 derece arasında tutulan Sanat Süitleri de dâhil olmak üzere sıcak ve soğuk oda seçenekleri bulunuyor. Brrrrr!

Vahşi Orman Hayatı, Bali – Four Seasons Resort Sayan

Hotels.com değerlendirme puanı: 9,4 / 10

Burası, tam anlamıyla hem romantik hem de çok gizli bir kaçış noktası arayanların yeri. Tesis, Ayung Nehri üzerindeki pirinç tarları arasından yükselen; çok iyi gizlenmiş bir mücevher gibi. Yemyeşil yamaç ve kokulu Sayan bahçeleri ile çevrili bu 60 odalı otel, konuklara maneviyatlarına da hitap eden bir merkez sunuyor. Seçkin manzaranın ve ‘saf bir lüks’ün keyfini çıkarma vakti geldi…

Mağara Ev, Türkiye– Gamirasu Cave

Hotels.com değerlendirme puanı: 9,8 / 10

Bu otel, başka bir gezegende olabilirdi ama Türkiye'nin güzel ve kayalık Kapadokya’nın gölgesinde gizlenmiş durumda. Epik tasarımı ve göz alıcı güzelliği sayesinde mağara odalar, konuklarına çok keyifli bir tatil geçirmelerini garanti ediyor. Gamirasu, hem yer altında hem de saklı bir yerde tam anlamıyla bir lüks sunuyor.

Ağaç Ev, Tayland – Keemala

Hotels.com değerlendirme puanı: 9,2 / 10

Bu gerçek anlamda büyüleyici mekan, adanın yağmur ormanı örtüsünün üzerinde kurulmuş huzurlu bir ‘harikalar diyarı’. Phuket'ten 40 dakika uzaklıktaki bu sakin 38 odalık resort; bağımsız duran kaplıcalar, yoga dersleri ve havuz başı barını bir arada sunuyor. Ayrıca göz alıcı Kuş Yuvası villalar, kişiye özel gökyüzüyle bütünleşen havuzlar da sunuyor! Bu, tam anlamıyla uzaklardaki en iyi lüks.

Özel Ada, Florida, USA - Little Palm Island Resort & Spa

Hotels.com değerlendirme puanı: 9,8 / 10

Little Palm Island Resort and Spa, iyi şeylerin küçük paketler içinde geldiği fikrini kanıtlar nitelikte. Sadece 30 odası bulunan bu özel resort; özel kumsalı, lüks spası ve 5 yıldızlı restoranı ile olağanüstü bir deniz manzarası sunuyor. Hiçbir tatil burada geçirilenle aynı olamaz! O nedenle bu sakin adanın keyfini çıkarırken konuklar, Florida güneşi altında ve gerçek anlamda medeniyetten uzakta geçirdikleri tatilleriyle ilgili #övünebilirler.

Dağ Tesisi, St Lucia – Jade Mountain Resort

Hotels.com değerlendirme puanı: 10,0 / 10

Medeniyetten dünyanın bu olağanüstü köşesine kaçın. 600 dönüm sahil şeridi bulunan bu Karayip tesisi, dünyanın en büyüleyici otellerinden biri. Resort, tam hizmet sunan bir spaya, fitness tesislerine, tenis kortlarına ve denizle birleşen bir havuza sahip. Hatta bazı süitlerin dağ manzaralı kendi özel havuzları bile var. İkonik konumu, konuklara özel bir sığınak sunuyor.

Çiftlik Hayatı, California – Calistoga Ranch

Hotels.com değerlendirme puanı: 9,6 / 10

Napa Vadisi’nde özel bir kanyona dalmayı hiç hayal ettiniz mi? Calistoga Ranch'te işte bu hayaller gerçeğe dönüşüyor. Resort; özel gölleri, yükselen tepeleri ve yemyeşil ormanları ile inzivada bir lüks deneyimi yaşatıyor. Bir şezlong çekin ve havalı Cali'de olağanüstü tatilinizi kutlamak için şarabınızı yudumlayın.

Calistoga Ranch gecelik 3,279 TL'den başlayan fiyatlarla hizmetinizde.

Kırsal Hayat, Şili – Remota Hotel

Hotels.com değerlendirme puanı: 9,0 / 10

Dünyanın doğal güzellik merkezlerinden olan Şili Patagonya'sında gizlenmiş bu tesiste konuklar, uzaktaki bu cennetin nefes kesen manzarasının keyfini çıkarabilir. Otelin bir marinası, spası, havuzu, bahçesi ve kütüphanesi var. Konuklar; yakındaki ormanları, adacıkları, buz sahalarını ve buzulları keşfetmek için bu büyüleyici oteli bir üs olarak kullanabilir.

Remota Hotel gecelik 1,089 TL'den başlayan fiyatlarla hizmetinizde.

Siloda Konaklama, Yeni Zelanda – Silostay Little River

Hotels.com değerlendirme puanı: 9,6 / 10

Bu yıl Yeni Zelanda'nın ilginç kasabası Little River'da tatil yaparak beklenin tersini yapın. Uzun beyaz bulut olarak bilinen topraklarda yer alan bu yeniden dekore edilmiş tahıl siloları, benzersiz ve sıra dışı ancak bir o kadar da huzurlu bir deneyim sunuyor. Bu yenilikçi, çevre dostu konaklama olanağı, dünyada türünün de tek örneği.

Silostay Little River gecelik 722 TL'den başlayan fiyatlarla hizmetinizde.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.