Seyahat endüstrisinde birleşme ve satın almalar artacak

Almanya’da DER’in peş peşe otel ve tur operatörleri salımı yapması ile seyahat endüstrisinde hareketlenen şirket birleşme ve satın almalarının İngiltere’de de yaşanacağı belirtiliyor.

18/03/2024 13:27
Seyahat endüstrisinde birleşme ve satın almalar artacak

InteleTravel, İngiltere'deki bir tur operatörünü satın aldığını duyurmaya hazırlanıyor. InteleTravel'ın kurucu ortağı ve başkanı James Ferrara, satın almanın "önümüzdeki iki hafta içinde" gerçekleşeceğini söyledi. Turizmgazetesi'nin aktardığına göre, İngiltere’deki tur operatörleri derneği ATOL’a ve şirketlere alım satımlarda danışmanlık yapan Seyahat Ticaret Danışmanlığı direktörü Martin Alcock, "2024'te bir satış süreci için pozisyon alan birçok şirket görüyoruz" diye konuştu.

Şirket birleşme ve satın almalarında faaliyet gösteren Grant Thornton'un ortağı ve tüketici, perakende ve seyahat başkanı Nicola Sartori de, seyahat sektöründe birleşme ve satın alma faaliyetlerinde sürekli bir artış olduğunu belirterek, "Bu, 2023'ün başlarında başladı ve yıl boyunca sürdü. Bu eğilimin 2024'te de devam etmesini bekliyoruz. 2024'te 2023'te gördüğümüzden çok daha fazla şirket birleşme ve satın alma olayına tanık olacağız” dedi.

Portekiz’de de Tap Air Portugal'ın sahibi değişti

Summit Advisory'nin direktörü Deborah Potts "Momentum büyümeye devam ediyor. Almanya’da Der Touristik’in Kuoni'yi alması ile başlayan süreç 2024'te Solmar Villas ile devam etti. Portekiz’de de Tap Air Portugal'ın sahibi değişti.

Lüks, deneyimsel ve macera seyahatinin yanı sıra spor turizmi ve gemi seyahati alanında faaliyet gösteren şirketlerde bu süreç daha hızlı yaşanacak. Sonbaharda farklı türden bir satın alma hareketliliği görebiliriz" açıklamasında bulundu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.