Seyahat açısından en tehlikeli destinasyonlar açıklandı... Türkiye de listede

Türkiye “Artan Risk” kategorisinde. A3M, 2023 yılında seyahat için ülkelerin Risk Haritası'nı yayınladı. Türkiye, haritada “Artan Risk” grubu olarak kategorilendirilen sarı renkli ülkeler arasında yer aldı.

11/01/2023 12:35
Seyahat açısından en tehlikeli destinasyonlar açıklandı... Türkiye de listede

FVW’de yer alan habere göre, erken kriz uyarı şirketi A3M, her yıl yayınlamış olduğu ve ülkeleri barındırdıkları riske göre yeşilden kırmızıya doğru sınıflandırarak oluşturduğu Risk Haritası’nın son versiyonunu yayınladı. Risk Haritası’na göre, Ukrayna, İran, Irak, Suriye, Libya, Afganistan, Pakistan ve Orta Avrupa'da bulunan bazı ülkeler dünyada “Çok Yüksek Risk”e sahip ülkeleri arasında yer alıyor.

Haritada, “Yüksek Riskli” olarak ise Rusya Federasyonu, Mısır ve Cezayir'in bir bölümü, Orta Afrika'daki ülkelerin bazı bölgeleri ile Güney Amerika'daki bazı ülkeler kategorilendirildi.

Türkiye, “Artan Risk” Kategorisinde

Haritada Türkiye ile birlikte Belarus, Meksika, Brezilya, Bolivya, Peru, Şili, Türki cumhuriyetler, Çin, Tayland, Vietnam ve daha pek çok sayıdaki ülke ise “Artan Risk” kategorisinde yer alıyor.

Ek olarak Türkiye ile ilgili “Türkiye'nin güneydoğusundaki Mardin ve Diyarbakır bölgelerindeki durum da iyileşti. Bu yıl seçimler yapılacağı için burada da şiddet olayları yaşanabilir” ifadelerine yer verildi.

ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avrupa Birliği üye ülkelerinin tamamı ve daha pek çok sayıdaki ülke ise Risk Haritası’nda, “Düşük Riskli” ya da “Çok Düşük Riskli” kategorisinde yer aldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.