Setur'dan engelli dostu web sitesi

etur, turizm sektöründe yine bir ilki gerçekleştirerek görme engelli misafirleri için web sitesi tasarladı. Misafirler, engelsiz.setur.com.tr adresine girerek artık tatillerini kendileri seçebilecekler.

31/12/2019 23:40
Setur'dan engelli dostu web sitesi

Setur, turizm alanında, Türkiye’de yaşayan 200.000’den fazla görme engellinin erişebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği engelli dostu web sitesi http://engelsiz.setur.com.tr’yi kullanıma açıyor.

Mobil uyumlu http://engelsiz.setur.com.tr, görme engelliler için içerik ve kullanım kolaylığı sunuyor. Kullanıcılar, sitede yer alan içerikleri ekran okuyucu (Screen Reader) yardımı ile dinleyebilecek ve tek bir tuşa (Tab tuşuna) basarak içerikler arasında geçiş sağlayabilecekler. http://engelsiz.setur.com.tr’ye http://setur.com.tradresinden de, tab ve enter tuşlarını kullanarak geçiş yapabilecekler.

Web sitesinin yapılış aşamasında Boğaziçi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı ile Alternatif Yaşam Derneği gibi eğitim ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışıldı. Geliştirilme sürecinde görme engellilerin de bizzat rol aldığı ve toplamda 600’e yakın tesise ait binlerce görselin betimlendiği site, görme engellilerin ilk kez tesisleri hayal edebilmelerine imkan sağlıyor.

Görme engellilerin kullanabileceği şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş web sitelerinden biri olduğunu dile getiren Setur Genel Müdürü Üstün ÖZBEY, “http://engelsiz.setur.com.tr, içinde barındırdığı yeniliklerle görme engelliler adına atılmış önemli bir adım olacaktır. Setur ailesi olarak bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Attığımız bu önemli adımın birçok şirketin de benzer faaliyetlerde bulunmasına öncülük edeceğine ve topluma önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Tesislerimizin bu yönde geliştirilmesi engelli turizminin büyümesine de yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda mevcut sitemizi de görme engelli misafirlerimize uygun olarak geliştireceğiz.” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.