Setur Ar-Ge merkezi iki ödül birden kazandı

Setur Ar-Ge Merkezi, Koç Sistem iş birliği ile geliştirdiği “İşgücü Optimizasyonu ile Verimli Vardiya Planlama Sistemi”(Vardiya Robotu) projesi ile iki ödül birden kazandı.

09/11/2018 11:42
Setur Ar-Ge merkezi iki ödül birden kazandı

Setur’un dijital dönüşüm liderliği ve global bir oyuncu olmasına destek sağlaması hedefiyle çalışmalarını yürüten Setur Ar-Ge Merkezi, Koç Sistem iş birliği ile geliştirdiği “İşgücü Optimizasyonu ile Verimli Vardiya Planlama Sistemi”(Vardiya Robotu) projesi ile Kategori Mağazacılığı Derneği Perakende Teknoloji Ödülleri – PE-TEK Teknoloji Ödülü’nü aldı. Proje,IDC Perakende Zirvesi ve Perakende Teknoloji Ödülleri’nde de Kurumsal Dönüşüm kategorisinde ödüle layık görüldü. 

Setur AR-GE merkezi PE-TEK ödülünü, 2 Ekim 2018 tarihinde Intercontinental Istanbul Taksim’de gerçekleştirilen törende aldı. Setur Ar-Ge departmanı adına ödülü Setur Ar-Ge Merkezi’nden Erdal Şekerci, Koç Sistem’den Orkun Kılıçlıoğlu, Hakan Ekşioğlu ve Çağrı Acarol ile birlikte, KMD Yönetim Kurulu Başkanı ve MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım ve Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş’tan aldı.

IDC Perakende Zirvesi ve Perakende Teknoloji Ödülleri töreni ise, 31 Ekim 2018 tarihinde yine Intercontinental Istanbul Taksim’de düzenlendi. Ödülü, Ar-Ge departmanı adına Setur Ar-Ge Merkezi’nden Erdal Şekerci ve KoçSistem Kıdemli Pazarlama Yöneticisi Hakan Ekşioğlu birlikte, Adidas IT Direktörü Pelin Öner’in elinden aldılar.

Vardiya Robotu uygulaması

Duty Free personelinin vardiya programını mağazaların dönemsel ve saatten saate değişebilen müşteri yoğunluğuna göre otomatik ayarlayan bir yazılım uygulaması olan İşgücü Optimizasyonu ile Verimli Vardiya Planlama Sistemi (Vardiya Robotu), Setur’un sadece İstanbul Sabiha Gökçen Duty Free mağazasındaki 367 personelinin 1 ay içerisindeki 37 vardiyasına uygulandı ve yoğun saatlerdeki ciroda ve personel hedeflerinde ortalamada %5’lik bir performans artışı sağladı.

Setur’un Bilgi Teknolojileri Müdürü Alphan Kimyonok, “Duty Free departmanının tasarladığı ve Ar-Ge ekiplerimizin geliştirdiği İşgücü Optimizasyonu ile Verimli Vardiya Planlama Sistemi, kısa sürede Setur Duty Free’nin tüm mağazalarında uygulamaya alındı ve optimal çalışma planları ile yarı zamanlı personel planlamasıyla şirketimize önemli bir maliyet avantajı getirdi.

Setur olarak çabalarımızın ödüllendirilmesinin gururunu yaşıyoruz. Şimdi sırada KoçSistem işbirliği ile bu uygulamayı farklı sektör ve gereksinimleri de kapsayacak şekilde geliştirip ürüne dönüştürmek için çalışmak var” dedi.

Setur Ar-Ge Merkezi’nde çok sayıda proje yürütülüyor

Setur’un turizm sektöründe global bir oyuncu olmasına katkı sağlamak üzere kurulan ve 21 tam zamanlı ve 11 yarı zamanlı Ar-Ge personelinin çalıştığı Setur Ar-Ge Merkezi’nde, halen, “Platform Bağımsız Dinamik Promosyon Oluşturma Sistemi”, “Satış Performans Yönetim Optimizasyon Sistemi”, “Online Tedarikçi Yönetimi Sistemi”, “Analitik Uygulamalar için Büyük Veri Platformu” ve “Derin Öğrenme ile Profil Çıkarma ve Analiz Platformu” gibi başlıklarda çok sayıda proje yürütülüyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.