Şengül Altan Arslan: İTP yapısında bir revizyon gerçekleştirdik

İstanbul Turizm Platformu (İTP) Direktörü Şengül Altan Arslan yaptığı açıklamada, “2023 yılı itibari ile İTP yapısında bir revizyon gerçekleştirdik. Bu revizyonu yaparken çıkış noktamız yine platformumuzun üyeleri oldu. Yapılan toplantılar, gönderilen anketler, sektör paydaşları ile yaptığımız değerlendirme sohbetleri sonucunda oluşan fikir birliği üzerine, verimin artırılması amacıyla yeni bir çalışma modeli belirleyerek komisyon sayılarını azalttık ve kapsayıcılığı artıracak şekilde yeni üyeler dahil ettik” dedi.

25/01/2024 17:34
Şengül Altan Arslan: İTP yapısında bir revizyon gerçekleştirdik

İstanbul Turizm Platformu, İstanbul’un turizm sektöründeki gelişimini ele almak ve geleceğe yönelik stratejileri belirlemek amacıyla, İBB Haliç Altınboynuz Sosyal Tesisinde bir toplantı düzenledi.  Toplantıda konuşan Şengül Altan Arslan, “Büyük gelişme potansiyeline sahip ve sürekli genişleyen bir hizmet sektörü olan turizm; kentlerin, ulusların hatta uluslararası toplumun en önemli uğraşlarından biri haline gelmiştir. Kuşkusuz böyle bir ortamda dünya kentlerinin birbirleriyle rekabet etmesi de kaçınılmazdır. İBB olarak İstanbul’u diğer kentler arasında öne çıkarmak, kentin turizmden aldığı payı artırarak kent refahına katkı sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tam da bu nedenle, iyi bir imaja ve marka değerine katkı sunacak stratejiler geliştirmeyi kendimize amaç olarak belirledik. Bu çerçevede, İBB Turizm Müdürlüğü’nün çalışmalarının yanı sıra İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yönlendirmesiyle birlikte, sektör temsilcilerini bir araya getirerek; turizmin karşı karşıya kaldığı tehditleri zamanında tespit etmek, zayıf olduğu alanları güçlendirmek, güçlü yönlerini vurgulamak, fırsatları iyi değerlendirmek üzere ortak akılla hareket eden İstanbul Turizm Platformu’nu (İTP) kurduk.

TURİZM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELEREK ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

İBB olarak İstanbul’u diğer kentler arasında öne çıkarmak, kentin turizmden aldığı payı artırarak İstanbul’a katkı sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tam da bu nedenle, iyi bir imaja ve marka değerine katkı sunacak stratejiler geliştirmeyi kendimize amaç olarak belirledik. Bu çerçevede, İBB Turizm Müdürlüğü’nün çalışmalarının yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönlendirmesiyle birlikte, sektör temsilcilerini bir araya getirerek, turizmin karşı karşıya kaldığı tehditleri zamanında tespit etmek, zayıf olduğu alanları güçlendirmek, güçlü yönlerini vurgulamak, fırsatları iyi değerlendirmek üzere ortak akılla hareket eden İstanbul Turizm Platformu’nu (İTP) kurduk.

Yaşanan Covid-19 pandemisi sektördeki etkileri, komisyonların aşırı ihtisaslaşmasının büyük resmi görmeyi engellemesi ve yarattığı koordinasyon sorunları nedeniyle, 2023 yılı itibari ile İTP yapısında bir revizyon gerçekleştirdik. Bu revizyonu yaparken çıkış noktamız yine platformumuzun üyeleri oldu.

İTP’NİN YENİ YAPILANMA BİÇİMİNİ KAMUOYUNA DUYURDUK

Şu anki süreçte komisyon toplantılarını her komisyon için iki aylık periyotlarla planlayarak, üyelere önceden duyurarak ve gündeme ilişkin önerilerini alarak gerçekleştiriyoruz. İlk periyodu tamamlanan bu komisyon toplantılarında, İstanbul turizminin çeşitlendirilip geliştirilmesi, daha nitelikli hale getirilmesi için üyelerimizden gelen projeler derlenmiş, komisyon tarafından önceliklendirilmesi istenmiştir. Biz, İBB olarak bir hazinenin üzerinde oturduğumuzu biliyoruz. Temel amacımız elbette bu değeri korumak, uyguladığımız politikalarla İstanbul’un değerini artırmaktır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.