Sendikadan Çeşme'nin en güzel koyuna otel

Türk Metal Sendikası, Çeşme’nin en güzel koyları arasında yer alan Pırlanta Plajı’nda sahibi olduğu metrelerce uzunluktaki parseli üzerinde yeni plan çalışması başlattı. Üzerinde atıl binalar olan denize sıfır parsele otel dikilmesi planlanıyor.

06/12/2022 13:18
Sendikadan Çeşme'nin en güzel koyuna otel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çeşme Şehitmehmet Mahallesi’nde yer alan bir doğal SİT alana dair 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı revizyonlarını yayımladı.

Türk Harb İş’e ait 935 ada 2 parseli satın alan Türk Metal Sendikası yeni imar planı çalışmalarını başlattı. Sendika, planlarla birlikte parseller üzerinde yer alan plansız, Kıyı Kanunu’na aykırı yapıları sosyal tesisleri yıkarak yeni bir otel yapmayı planlıyor.

KIYI KANUNU’NDAN DOLAYI KAÇAK DURUMA DÜŞTÜ

Parseli 1970’li yılların sonuna doğru satın alan Türk Harb İş Sendikası, 1992 tarihinde ruhsat alarak çalışmalara başlamış ancak ertesi yıl Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek ruhsat belediye tarafından iptal edilmiş.

Ruhsatın iptaline karşı açılan dava, önce İzmir İdare Mahkemesi ardından da Danıştay’dan sendika aleyhine sonuçlandı. Yargılama sürecinin ardından 72 villa tipi konut ve tesisler kaderine terk edildi. Parsel sendika genel merkezinin aldığı kararla satışa çıkarıldı ve 2017 yılında da Türk Metal Sendikası’na satıldı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.