Sektörünün en büyük sorunu TÜRSAB’ı yok sayan Ersoy

Turizm sektörünün krizdeki en büyük sorunu, Koronavirus değil; kendi meslektaşlarına karşı tutumu ve TÜRSAB’ı yok sayan yaklaşımı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dur.

17/09/2020 12:12
Sektörünün en büyük sorunu TÜRSAB’ı yok sayan Ersoy

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kişisel sorunlarını kamu görevi yerine koymaya devam ediyor. Bakan Ersoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve üyeleri seyahat acentelerinin çalışmalarını düzenleyen 1618 sayılı yasada yapılacak değişiklikler konusunda meslek örgütü yerine hangi ölçülere göre olduğu bilinmeyen kendisinin belirlediği seyahat acenteleriyle görüşüyor.

Ersoy, özel yasayla kurulmuş meslek örgütü TÜRSAB’ı yok saymaya devam ederken, sahte müze biletleri nedeniyle, bakanlığın hakkında dava açtığı Başaran Ulusoy ile görüşüyor.

Bakan Ersoy’un görüştüklerinden biri bakanlığa bağlı müze biletlerinin sahtesinin bastırıldığının belirlenmesi üzerine bakanlığın hakkında dava açtığı Başaran Ulusoy’un olması dikkat çekti.

Bakan Mehmet Ersoy’un başında bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hakkında dava açtığı Başaran Ulusoy ile hangi sıfatla görüştüğü de bilinmiyor.

Kamu yönetimi adına bakanlığın meslek sorunlarıyla ilgili olduğu bildirilen ama meslek örgütü yerine tek tek kişilerle yapılan görüşmelere Başaran Ulusoy’un çağrılması seyahat acentesi sahibi olduğu ya da meslek örgütü TÜRSAB’ın eski başkanı olduğu gerekçesiyle çağrıldığı da düşündürücü.

Bakan Ersoy da ziyaretle ilgili fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Ersoy görüşmeyle ilgili, "Turizm sektörünün kıymetli temsilcilerini Bakanlığımızda ağırladık. Turizm sektörümüzde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduk" ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.