Sektörü bedelli endişesi sardı
Son günlerde herkesin ayrıntılarını merakla beklediği bedelli askerlikle ilgili kafalar karışık. Bedelli askerlik yapacak olan çalışanlar döndükten sonra işlerini bulamayacaklarını düşünürken, işverenlerde askere gidecek olan kalifiye personelin yerine işçi bulamamaktan endişeliler.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Duran, zaten çalışan sıkıntısı olduğunu ve bu uygulamanın sezon ortasında yapılması durumunda zorda kalacaklarını söylerken, Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu ise, işçilerin kazanılmış haklarının elinden alınmasının yanlış olduğunu ifade etti.
“ZORA DÜŞERİZ”
Antalyagündem'de yer alan habere göre, yapılan düzenlemenin içeriğinin tam belli olmadığını dile getiren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Duran, “Ben sezon sonunda giderler diye düşünüyorum. Tam tarihleri belli olmadığı için tam bir şey söyleyemem. Ancak şu anda sezonun ortasında olursa, tabii zorda kalırız. Bunlar izinli olarak gösterilecekler. Zaten genelde bir personel sıkıntısı var.
Fakat bunun bir periyodu olur diye düşünüyorum. Tam netleşmesi gerek. Eylülden sonra olursa büyük bir sıkıntı olmaz. Zaten gençler haklı olarak bundan yararlanmak isteyeceklerdir. Bizde zaten eksik personellerle çalışıyoruz. Eğer sezon ortasında yapılırsa bu bizi sıkıntıya sokar.
Bir dönem hiç askerliğe gidilmeme durumu olmuştu. Parasını ödeyip de hiç gitmeyen bir durum olmuştu. Ancak bu kamunun kararı buna ben bir yorum yapamam. Ancak daha önce uygulandı. Aynısı yine uygulanabilir” dedi.
Çıkarılan yasalar sürekli çalışanları zora sokuyor
Çıkarılan yasaların sürekli çalışanları zora soktuğunu ileri süren Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, “Bu uygulama iş yerlerini zor duruma sokmaz. Ancak işçilerin kazanılmış haklarını elinden almak hoş değil. Eskiden işçiler askere gidip geldiklerinde aynı işlerinde devam edebiliyorlardı. Ancak şimdi öyle bir şeyin olmaması haksızlık. İnsanlar hayatını devam ettiriyor.
Fakat yaptıkları ile gençleri yine işsiz bırakıyor. Bu durumda işsizlikte artar. Bu durum işsizliği artıracak ve insanları mağdur edecekler. Bu doğru değil. İnsanların kazanılmış hakları ile mağdur ediyorlar. İnsanların elindeki haklarını elinden almak dünyanın neresinde olursa olsun, doğru değil. Böyle saçma bir şey yok. Çıkan yasalar çalışanları mağdur ediyor. Bizim ülkemizde kölelik durumu var. Sanki taş devrinde yaşıyoruz. Çıkan yasalar işçilerin hayatını kolaylaştıracağına daha da zorlaştırıyor. Askere gitmemiş işçi çok” diye konuştu.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: