Sektöre 3 farklı otelcilik konsepti kazandırdık

Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, "Bu yıl hizmete alacağımız Smart by Dedeman konseptimizle birlikte, 3 farklı otelcilik anlayışını Türkiye turizmine kazandırmış olacağız" dedi.

13/03/2019 11:15
Sektöre 3 farklı otelcilik konsepti kazandırdık

Yakın gelecekte turist hedefini 70 milyon turist olarak belirleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a bir destek de, turizmcilerden geldi. Türkiye’nin başlı başına bir turizm ülkesi olduğunu vurgulayan Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Ülkemizin dört bir yanı gerek tarihi gerekse doğal güzellikleriyle turizme elverişli bir durumda. Bize düşen cennet ülkemizin güzelliklerini dünyaya tanıtarak turizme kazandırmak” diye konuştu.

2019 yılına ilişkin görüşlerini paylaşan Akçakaya, “Turizmin yükselen yıldızı Türkiye bu yıl da rekor büyümeye ev sahipliği yapacak” dedi

Turizm sezonu 12 ay olmalı

Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında jeopolitik konumuyla da dünyanın en büyük köprülerinden biri olduğuna dikkat çeken Emrullah Akçakaya, “Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle sadece tatil turizmine değil kongre turizmine de son derece elverişli bir yapıda. Gelen turist sayısını artırmak için bu kaynaklarımızı sonuna kadar kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Ülkemizin turizm payını artırmak için mutlak suretle, değişim beklentilerini dikkate alarak otel konsept çeşitliliğimizi artırmalıyız. Biz Dedeman Otelleri olarak bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu yıl hizmete alacağımız Smart by Dedeman konseptimizle birlikte 3 farklı otelcilik anlayışını Türkiye turizmine kazandırmış olacağız.

3 farklı otelcilik anlayışını Türkiye turizmine kazandırdık

Dedeman otellerimizde, SPA merkezinden açık kapalı yüzme havuzlarına kadar lüks bir tatil için gerekli tüm argümanları misafirlerimizin hizmetine sunuyoruz. Park Dedeman otellerimizde ise, şehrin güzelliklerini keşfetmek isteyen ve özellikle iş amaçlı seyahat eden misafirlerimize hitap etmeyi amaçlıyoruz.

Park Dedeman, otellerimize gelen misafirlerimizi artık klasikleşen Dedeman misafirperverliği ile ağırlıyor, onları şehrin ve çevrenin güzelliklerini keşfetmeye çağırıyoruz. Bu yıl hayata geçireceğimiz Smart by Dedeman otelcilik anlayışımızda ise, Y kuşağına cevap vermeyi hedefledik. Tamamen dijital bir otelcilik anlayışı ile donatılmış olacak Smart by Dedeman otellerimizin yeni neslin öncelikli tercihi olacağına inanıyoruz” dedi.

Her turist en az 900 Dolar harcamayı aşmalı

Turizm faaliyetlerinin çeşitlenmesiyle ülkemize gelecek turist motiflerinin de artacağını belirten Emrullah Akçakaya, ülkemizi ziyaret eden misafirlerin en az günlük 900 Dolar bandında harcama yapması gerektiğini belirtti. 2018 yılında bu rakamın 640 Dolar seviyesine çıktığını belirten Akçakaya, “Ülkemiz turizm gelirlerini yıllara göre incelediğimizde son birkaç yılda kayda değer bir artış olduğunu görüyoruz.

Turizmin çeşitlenmesi ile birlikte ülkemize gelen nitelikli turist sayısının da artacağını ön görüyorum. 2018’de 640 Dolar civarında olan kişi başı harcama tutarının 900 Dolar'ın üzerine çıkması gerektiğine inanıyorum. Bu yükselmeyi sağladığımız takdirde ülkemiz ekonomisi için de çok değerli bir katkı sağlamış ve önemli bir döviz girdisi yaratmış olacağız” dedi.

2018’de 45 milyon turist ağırlayan Türkiye, oda doluluk oranıyla da dünya genelinde en fazla adından söz ettiren ülke oldu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.