Sektördeki hizmet standartını yükselttik

Dünyanın en önemli açıkhava müzesi, Türk turizminin gözbebeği Kapadokya’nın en önemli turizm yatırımcılarından Dinler Ailesi, turizm sektöründeki başarılarını, sıcak hava balonculuğu alanında da sürdürüyor.

31/12/2019 23:40
Sektördeki hizmet standartını yükselttik

Hasan Arslan

4 yıl önce kurulan Royal Balloon ile Kapadokya’da balonculuk sektöründeki butik ve kaliteli hizmet açığını kapattıklarını belirten Royal Balloon Genel Müdürü Mehmet Dinler, Royal Balloon’un çalışma ilkelerini ve kendilerini farklı kılan özellikleri, Turizm Aktüel okurlarıyla paylaştı.

Royal Balloon’u kısaca anlatır mısınız? Bünyenizde bulunan balonlar hakkında bilgi verir misiniz?

Royal Balloon, 2010 yılında Kapadokya’da balonculuk sektöründeki butik ve kaliteli hizmet açığını kapatmak üzere turizm camiasının yakından tanıdığı, 25 yıldır turizm sektöründe çizgisinden ve ilkelerinden taviz vermeden hizmete devam eden Dinler Ailesi tarafından kuruldu. Firma ilk uçuşunu 21 Mayıs 2010 tarihinde yaptı.  Royal Balloon, farklı bir firma. Bunu bizimle uçuş deneyimi yaşayanlar çok iyi bilir. Bizim amacımız, en fazla yolcu uçuran şirket olmak değil. En fazla balon sayısına sahip şirket olmayı da amaçlamıyoruz.  Bizim amacımız, misafirlerimizi en üst seviyede memnun etmek.

Şirketimizde şu an 7 adet sıcak hava balonumuz var. Bunların en küçüğü 5 yolcu kapasiteli, en büyüğü ise 24 yolcu kapasiteli. Tüm balonlarımız İngitere menşeyli Lindstrand firmasından ithal edildi.

Royal Balloon bünyesinde, 7 adet sıcak hava balonu var. Bunların en küçüğü 5 yolcu kapasiteli, en büyüğü ise 24 yolcu kapasiteli. Tüm balonlar İngitere menşeyli Lindstrand firmasından ithal edilmiş.

Royal Balloon’un olmazsa olmazları nelerdir?

Firmamızın olmazsa olmzları: Misafir memnuniyeti, misafir odaklı hizmet anlayışı ve balon turu operasyonumuzun emniyetli bir şekilde sürdürebilmesidir. Yerli ve yabancı pilotlarımız, bölgenin en tecrübeli ve popüler pilotlarıdır. Misafirlerimizin birçoğu henüz Kapadokya’ya gelmeden pilotlarımızı ismen biliyorlar.

Royal Balloon’u diğer balon firmalardan ayıran ana özellikleriniz ve farklılıklarınız nelerdir?

Royal Balloon, sektördeki hizmet standartını yükseltti. Başarılı iş, her zaman taklit edilir.  Biz, sektöre getirdiğimiz kalite standartlarıyla diğer firmalara hem örnek olduk, hem de ilham verdik. Kapalı şık merkez yönetim ve operasyon binamızda uçuş öncesi değerli misafirlerimize verdiğimiz full açık büfe kahvaltı hizmeti, kurulduğumuzda tekti. Halen verdiğimiz standartta tekiz. Ama sektördeki diğer firmalar da bizden ilham alarak, uçuş öncesi kahvaltı hizmeti vermeye başladı.  Misafirlerimizin balon turundan önce otelden alınış ve balon turundan sonra otele geri bırakılış transferleri her zaman dakiktir. Bu transferler son model vip Mercedes marka minibüslerle gerçekleştiriliyor. Tüm misafirlerimiz,  Allianz Sigorta aracılığı ile en yüksek bedelle sigortalanıyor.

Royal Balloon’un bünyesinde, King Flight (90 dakika) ve Queen Flight (60 dakika) olmak üzere 2 farklı balon turları bulunuyor.

Royal Ballon’un daha çok tercih edilmesinin ana sebeplerini sıralar mısınız?

Kaliteli ve iyi hizmetin her şekilde adını duyurabildiği inancındayım. Kurulduğumuzdan bugüne seyahat tavsiye sitelerinin mükemmeliyet sertifikalarının abonesiyiz. CNN International’da, Travel + Leisure’da dünyanın en iyi balon firmaları arasında sıralandık. Kapadokya’ya gelen sanat, spor, siyaset ve iş dünyası ünlülerinin birinci tercihiyiz.  Şimdiye kadar misafir ettiğimiz ünlüler arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, Amerikalı ünlü Televizyoncu Martha Stewart, Brezilyalı veteran F1 pilotu Ruben Barricello da yer alıyor. Bizim için en önemli ve paha biçilmez takdir, Royal Balloon ile balloon turu yapan misafirlerimizin tur sonunda yüzlerinde oluşan gülümsemedir. Yaptığımız işi profesyonelce yapıyoruz, amatör ruhla seviyoruz ve keyif alıyoruz.

Mehmet Dinler, “Başarılı iş, her zaman taklit edilir.  Biz, sektöre getirdiğimiz kalite standartlarıyla diğer firmalara hem örnek olduk, hem de ilham verdik” dedi.

Royal Ballon yolcularına ne gibi olanaklar sunuyor?

Royal Balloon’un King Flight (90 dakika) ve Queen Flight (60 dakika) olmak üzere 2 farklı balon turu var. Misafirlerimiz, konakladıkları otellerinden daha önce kendilerini bildirilen saatte alınıyor. Göreme’de bulunan merkez yönetim ve operasyon binamıza getiriliyor. Pilotlarımız o sabah için en uygun kalkış alanına karar verirken, misafirlerimiz kahvaltılarını yapıyor. Kalkış yerine karar verildikten sonra, balonlarımız hazırlanıyor. Hava ve rüzgar şartlarının optimum ve en istikrarlı olduğu gün doğumu saatlerinde  başlayan uçuş ile unutulmaz bir sabah yaşatıyoruz. Balon turu bitiminde geleneksel iniş seremonimiz var. Şampanya ve portakal suyu ikram ediyoruz. Uçuş hatırası olarak da pilotlarımız, değerli konuklarımıza madalya takdim ediyor.

Royal Ballon’un yolcularına ne gibi mesajları olabilir?

Kapadokya’ya gelen tüm yerli ve yabancı misafirlerimizin mutlaka balon turu tecrübesi yaşamasını tavsiye ederim. Bu tecrübenin unutulmaz olması için de en kaliteli, en güvenli firma olan Royal Balloon’u seçmelerini öneririm.  Ayrıcalıklarımızı yaşayarak öğrensinler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.