Sektör istihdam yaratmaya devam ediyor

Mart ayındaki eleman arayışını yaklaşık yüzde 10 oranında artıran Yapı-İnşaat, ilk sıradaki perakendecilik-toptancılık sektörünü geçerek Nisan ayının birincisi oldu. Onu Turizm-Otelcilik sektörü izledi.

31/12/2019 23:40
Sektör istihdam yaratmaya devam ediyor

Yenibiris.com Nisan ayı istihdam raporunu açıkladı. Buna göre en çok iş ilanı Yapı-İnşaat sektöründe yayınlandı. Sektörde en çok inşaat mühendisi aranıyor. İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, nisan ayını kapsayan bir istihdam raporu hazırladı. Rapora göre Mart ayındaki eleman arayışını yaklaşık yüzde 10 oranında artıran Yapı-İnşaat, ilk sıradaki perakendecilik-toptancılık sektörünü geçerek Nisan ayının birincisi oldu. Onu Turizm-Otelcilik sektörü izledi.

İstanbul yine lider

Yenibiris.com verilerine göre İstanbul, Nisan ayında yine hem en çok ilan yayınlanan hem de en çok başvuru alan il oldu. İstanbul’u, Ankara ve Antalya izledi.

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özörnek Nisan ayı istihdam verileri ile ilgili olarak, “Eleman arayışında Mart ayında dördüncü sırada gördüğümüz Yapı-İnşaat sektörünün yeniden hareketlenerek birinci sıraya yerleştiğini görüyoruz. 2013’ü büyüme ile bitiren sektör, bu yıl da eleman alımını sürdürüyor. Yapı-İnşaat sektörünün yaz mevsiminde de başta deneyimli mühendis ve tekniker olmak üzere alımlarına devam edeceğini düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.