Sektör 'İç'e döndü... Dünyada iç turizm büyüyor

Seyahat üzerindeki kısıtlamalar küresel olarak azalmaya başladıkça, dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlar iç turizmi büyütmeye odaklanıyor ve birçoğu insanları kendi ülkelerini keşfetmeye teşvik etmek için teşvikler sunuyor.

23/09/2020 12:46
Sektör 'İç'e döndü... Dünyada iç turizm büyüyor

Kısa adı UNWTO olan Birleşmiş Milletler Dünya turizm Örgütü, korona virüs salgını nedeniyle iç turizmin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde uluslararası seyahatten daha hızlı büyüdüğünü bunun da sektörün lehine olduğunu açıkladı.

UNWTO’nun korona virüs  salgını COVID-19’un turizme etkileri ile ilgili hazırladığı İç Turizmi Anlamak ve Fırsatlarını Değerlendirmek başlıklı Brifing Notlarının üçüncüsünde bu alandaki gelişmeler aktarılıyor.

İyileşmeyi hızlandırmak için iç turizm

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “UNWTO, iç turizmin uluslararası seyahatten daha hızlı ve daha güçlü dönmesini bekliyor.

İç turizmin boyutu göz önüne alındığında bu, birçok destinasyonun pandeminin ekonomik etkilerinden kurtulmasına yardımcı olurken, aynı zamanda işleri ve geçim kaynaklarını korurken ve turizmin sunduğu sosyal faydaların da geri dönmesine izin verecek. ”

İç turizm daha yüksek gelir sağlıyor

UNWTO’nun konuyla ilgili brifing notlarında, iç turizmin uluslararası seyahatten daha hızlı büyüyüp güçleneceği belirtilerek iç turizmin aynı zamanda çoğu destinasyonda uluslararası  turizmden daha yüksek gelir sağladığına işaret ediliyor.

OECD ülkelerinde iç turizmin toplam turizm harcamalarının yüzde 75’ini oluşturduğu belirtilen notlarda Avrupa Birliği’nde, iç turizm harcamalarının yurtdışından gelenlerin yaptığı turizm harcamalarının 1,8 kat daha yüksek olduğu, harcama açısından küresel ölçekte iç turizmde en büyük pazarın yaklaşık 1 trilyon doları ile ABD olduğu, ABD’yi 249 milyar doları ile Almanya, 201 milyar doları ile Japonya, 154 milyar doları ile İngiltere ve 139 milyar doları ile Meksika’nın izlediği belirtiliyor.

Korona ortamında iç turizm için kim ne yaptı?

İtalya

Bonus Vacanze girişimi ile 40.000 Avro’ya kadar geliri olan ailelere, iç turizm konaklamasında harcamaları için 500 Avro’ya kadar destek sağlandı.

Fransa

Ülke çapındaki destinasyonların çeşitliliğini vurgulayan ‘Bu Yaz Fransa’yı ziyaret ediyorum’ kampanyasını başlattı.

Arjantin

Arjantinli turistlerin daha iyi bir profilini sağlamak için Yurtiçi turizm için bir Gözlemevi kurulduğunu duyurdu.

Tayland

Beş geceye kadar normal oda fiyatlarının yüzde 40’ı oranında 5 milyon gecelik otel konaklamasını sübvanse edecek.

Malezya

İç turizmle ilgili harcamalar için 113 milyon dolar değerinde seyahat indirim kuponu ve 227 dolara varan kişisel vergi indirimi sağlandı.

Kosta Rika

2020 ve 2021’in tüm tatillerini, Kosta Rikalıların yurt içinde seyahat etmek ve kalış sürelerini uzatmak için uzun hafta sonlarını Pazartesi günlerine taşıdı. (AKTOB)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.