Sektör haziranda hızlı bir geri dönüş bekliyor

Turizm sektörü içerde seçim ve deprem, dışarıda ise Rusya’daki ekonomik durum nedeni ile sezona hızlı başlayamadı. Sektör,  haziranda hızlı bir geri dönüş bekleniyor.

22/05/2023 12:09
Sektör haziranda hızlı bir geri dönüş bekliyor

Turizm sektörü, sezon açılışı için haziranı bekliyor. Ekonomik sıkıntılar ve uçuş azlığı nedeni ile Rusya pazarının henüz yeterince hareketlenmediğini, seçim döneminin İskandinav ve Orta Avrupa pazarındaki rezervasyonları da etkilediğini kaydeden sektör temsilcileri, yaz döneminde 56 Milyar Dolar gelir 60 milyon turist getirecek hızlı dönüş için umutlarını hazirana bıraktı.

Hem güneyde, hem de Türkiye genelinde Rus turist yokluğunun hissedildiğini kaydeden Turizmci Bülent Bülbüloğlu, uçuş sayısının azlığı ile giriş sayısında düşüş yaşandığını aktardı. Bülbüloğlu, “Ruble'nin Dolar karşısında çok fazla değer kaybetmesi, otel fiyatlarının döviz bazında artırılması gibi sebeplerden dolayı Rusya pazarı da şu anda olması gereken yerde değil” dedi.

Seçim sürecinin geride kalması ile birlikte hızlı bir dönüş beklediklerini kaydeden Bülent Bülbüloğlu, Sözcü'de yer alan haberde, hızlı turist girişleri ile 2023 hedeflerinin yakalanabileceğini aktardı. Pandemi ve sonrasındaki dönemlerde de sektörün hızlı geri dönüşleri yakalayabildiğini aktaran Bülbüloğlu, “Hedefi  yakalamak için koşturacağız, çünkü çok çalışanımız var. Ciddi yatırımlar var. Başlangıcımız biraz zayıf. Çok kötü bir durumda değiliz iyi bir durumda da değiliz” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.