Sektör, 7 bin eleman arıyor...

Mart ayını da içine alan istihdam sezonu bu yıl hem daha erken, hem de daha fazla iş fırsatıyla start aldı. Şubat ayı içinde Gıda sektöründen 537, Turizm’den 651 yeni iş ilanı geldi. Tüm sektörlerden gelen toplam yeni iş ilanı sayısı ise 11.396 olarak gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sektör, 7 bin eleman arıyor...

Kariyer.net Şubat istihdam endeksine göre Gıda ve Turizm sektörlerindeki iş fırsatlarındaki artış dikkat çekiyor. Sadece Şubat ayı içinde Gıda sektöründen 537, Turizm’den 651 yeni iş ilanı geldi. Tüm sektörlerden gelen toplam yeni iş ilanı sayısı ise 11.396 olarak gerçekleşti.

 

Kariyer.net İstihdam Endeksi’ne göre 2011’in başında hızlı bir artış sergileyen yeni iş fırsatları, Şubat ayında da bir önceki aya göre yaklaşık aynı seviyede gerçekleşti. Ocak ayında her gün ortalama 561 iş ilanı yayınlanırken Şubat’ta bu rakam % 2 artışla 570 olarak gerçekleşti.

 

Genel toplama baktığımızda ise 11.396 yeni iş ilanı yayınlanan Şubat ayı, Ocak ayına göre iş günü sayısının azlığına bağlı olarak % 3’lük düşüş, Şubat 2010’a göre %45 artış, Şubat 2009’a göre %134 artış sergiliyor. Ocak’ta 690, Şubat’ta 651 yeni iş ilanı gelen sektörde son iki ayda tahmini olarak 4000 personel ihtiyacı ortaya çıktı.

 

Konuya ilişin bir açıklama yapan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, “Bu yıl turizmde en büyük istihdam potansiyelinin, sektöre özel uzmanlıklarda yoğunlaştığı görülüyor. Bu talep, hemen her sektörde üst sıralarda yer alan satış, muhasebe, sekreterlik gibi pozisyonları listede gerilere itmiş bulunuyor” dedi.

 

Turizmde en çok arananlar listesinde ilk üç pozisyon resepsiyonist, garson ve aşçılardan oluşuyor. Liste, rezervasyon elemanı, barmen/ barmaid, kat hizmetleri görevlisi, bellboy, misafir ilişkileri elemanı, operasyon elemanı ve kat şefi pozisyonlarıyla devam ediyor.

 

Turizmde en çok ilan gelen şehirlere baktığımızda en çok personel ihtiyacının Antalya’da yoğunlaştığı görülüyor. Antalya’yı İstanbul, Muğla, İzmir, Ankara, Van, Bursa ve Aydın takip ediyor.

 

TURİZM’DE EN ÇOK ARANAN POZİSYONLAR...

 

* Resepsiyonist

 

* Garson

 

* Aşçı

 

* Rezervasyon Elemanı

 

* Barmen/Barmaid

 

* Kat Hizmetleri Görevlisi

 

* Bellboy

 

* Misafir İlişkileri Elemanı

 

* Operasyon Elemanı

 

* Kat Şefi


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.