Seçim yenilgisinin faturasını Bakan Ersoy’a kesti!

Daily Sabah ve Yeni Şafak gazetelerinin köşe yazarı ve GENAR'ın Müdürü ihsan Aktaş, seçim yenilgisinin faturasını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a kesti.

30/04/2024 15:57
Seçim yenilgisinin faturasını Bakan Ersoy’a kesti!

31 Mart’ta gerçekleşen seçimlerin sonucunda AK Parti’nin iktidarları boyunca ilk kez ikinci sırada yer almasıyla parti içinde yaşanan tartışmalar büyüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da duruma ilişkin AK Parti içinde bazı değişikliklere gideceği kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

Seçim yenilgisinin faturası bakanlara ve seçimin kaybedildiği ilçelerdeki il başkanlıklarına kesilmiş durumda. Tüm bunlar yaşanırken seçimlerden sonra bakanlıklar yıllık programları değerlendiren bir dizi etkinlikler de yapmaya başladı. İçişleri Bakanlığı’nın yıl boyunca yaptığı görevleri anlatan sunumdan sonra bugün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığın icraatlarını açıkladığı bir program düzenledi.

Faturayı Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a kesti

Daily Sabah ve Yeni Şafak gazetelerinin köşe yazarı ve GENAR Araştırma Müdürü İhsan Aktaş ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bugün Atatürk Kültür Merkezi (AKM) de düzenlenen basın toplantısında yapılan sunumunu hedef aldı. Aktaş, seçim yenilgisinin faturasını kestiği bakanlıklar hakkında “Seçim bittikten sonra bazı bakanlıklar kendi bakanlıklarında ne kadar mahir olduklarını anlatmaya başladılar. Bu muhteşem sunumlar seçimden önce lazımdı” dedi.

Aktaş sosyal medya hesabından yaptı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Seçim bittikten sonra bazı bakanlıklar kendi bakanlıklarında ne kadar mahir olduklarını anlatmaya başladılar. Bu muhteşem sunumlar seçimden önce lazımdı. Belki bir kaç seçmen duyar ikna olurudu. Bugün turizm bakanı sunum yaptı. Geçtiğimiz yıl 50 milyar dolar turizm geliri, bu yıl 65 milyar dolar. varsayalım ki bütün rakamlar doğru. Turizm gelirlerinden abad olan turim bölgelerinde AK Partinin elinde bir ilçe dahi kalmadı. Antalya'nın otel yoğunluğu ile bilinen Alanya dahi CHP'nin eline geçti. Ya verilerde bir yanlışlık var, ya da millet kazandığı paradan haberdar değil.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.