SAYD'tan müze zamlarıyla ilgili sert açıklama

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkan Yardımcısı Mehmet Özseren müze biletlerine yapılan zamla ilgili sert bir açıklama yaptı.

27/02/2020 12:41
SAYD'tan müze zamlarıyla ilgili sert açıklama

SAYD'tan yapılan açıklama şöyle:

"Seyahat acentaları olarak, müze ve ören yeri girişlerine son 17 ayda yapılan yüzde 150’lik zammı, endişe ve hayal kırıklığı içinde izliyoruz.

Hazırlanan paket tur fiyatlarındaki öngörülemez bu maliyet artışları, düşük kar marjları ile çalışan seyahat acentaları için katlanabilir olmaktan çıkmıştır.

Müze ve Ören Yeri Gişelerinin İşletilmesi İhalesinin şartnamesine göre “Yılda bir kere yapılması ve takip eden yılın nisan ayında uygulanması” gereken fiyat artışlarının, ansızın yapılması ve kısa süre içinde uygulanıyor olması, seyahat acentalarımızın ticari kayıplar yaşamasına neden olmaktadır.

Turizmin lokomotifi seyahat acentalarının sorunlarını çözmek yerine taksicilerle dost olmayı tercih eden Sayın Bakanın göreve geldiği günden bu yana, turizm sektörü menfaatine olan hiçbir adımın atılmadığı kamuoyunun malumudur.

Diğer yandan, Sayın Bakanın Türk turizm pazarının dinamikleri ve mevcut rekabet koşullarını yerle bir eden tutum ve davranışlarını ise, kaygı ve üzüntü ile izliyoruz.

TÜRSAB’ı üyelerinin haklarını korumaya davet ediyoruz!

Yaşanan bunca mağduriyet ve hukuksuzluk karşısında, birliğimiz TÜRSAB’ın büründüğü sessizliği ise, anlamakta güçlük çekiyoruz. 

Gerek Atlas Global’in iflası ve gerekse müze giriş zamları nedeniyle mağdur olan seyahat acentelerimiz için bugüne kadar hiçbir açıklama yapmayan TÜRSAB’ın daha neyi beklediğini merak etmekteyiz?

Seyahat acentalarının canının yandığı bu süreçte Birliğimizin inisiyatifi ele alarak üyeleri adına hukuki süreçler dahil olmak üzere gerekli tüm girişimleri yapmasını bekliyoruz.

Başta Başkan Firuz Bağlıkaya olmak üzere yönetime seçilen meslektaşlarımızın, seyahat acentelerimizin canını yakan, ticaretini altüst eden bu tür uygulamaları durdurmak için çaba sarf etmesini ve mağduriyet yaratan hukuksuzlukları yargıya taşımasını bekliyoruz." 

Turizm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.