SAYD'tan Mehmet Gem'e yapılan saldırıya kınama

Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu (SAYD), Başkan Hamit Kuk imzasıyla yayınladığı basın açıklamasıyla, turizmci Mehmet Gem'in uğradığı saldırıyı kınadı.

10/10/2019 10:27
SAYD'tan Mehmet Gem'e yapılan saldırıya kınama

Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu (SAYD)'tan yapılan açıklama şöyle:

"Derneğimizin yönetim kurulu üyesi Sayın Mehmet Gem’in, dün İstanbul’da davet üzerine katıldığı seçim tanıtım toplantısı sonrasında, bir turizm sektör derneğinin başkanının kardeşi ve yönlendirdiği yakınları tarafından saldırıya uğradığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Menfur olayın meydana geliş biçimi ve sonrasında muhatap karşı tarafın basına verdiği demeçlerden de anlaşılacağı üzere, saldırının planlı bir şekilde yapıldığı aşikardır.

Öncelikle saldırıya uğrayan meslektaşımız ve yol arkadaşımız Sayın Mehmet Gem’e geçmiş olsun diyor, saldırıyı gerçekleştiren ve organizasyonunda yer alan kişileri şiddetle kınıyoruz.

Mehmet Gem, aklını ve kalemini kiraya vermeyen, inandığını eğip bükmeden söyleyen, hiçbir zaman akçeli işlerin içinde bulunmayan bir meslektaşımızdır. Yıllardan beri turizm ve seyahat acentelerinin menfaatlerini savunmuş, doğru bildiğinden şaşmayan ve bu uğurda her türlü bedeli ödemeyi göze almış çok değerli bir dost, arkadaş ve meslektaşımızdır.

Onun fikirlerine ve sektöre dair doğru bildiklerini kamuoyu ile paylaşması birçok meslektaşımız tarafından taktirle karşılanırken belli bir kesimin kişisel hırs ve menfaatleri ile ters düşmesi olağandır. Hal böyle olunca fikirlere fikirle karşılık veremeyenlerin kaba kuvvete başvurması da kaçınılmazdır.

SAYD olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meslektaşımızla omuz omuza aynı yolu yürümeye devam edeceğiz. Sadece biz değil, Antalya’da bulunan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki yüzlerce seyahat acentesi meslektaşımız da onunla omuz omuza yürümeye devam edecektir.

Seyahat acenteciliği mesleğinin içinde bulunmaması gereken kişilerce yapılan ve meslek adına utanç verici bu saldırının Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği iç disiplin kuralları gereği, TÜRSAB Disiplin Kurulu tarafından olağanüstü gündemle toplanarak ele alması için göreve davet ediyoruz.

Ayrıca adli kolluklara intikal edilen bu saldırı ile ilgili hukuki süreci dikkatle takip ederek gerekli adımların atılması için her türlü çabayı göstereceğimize başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm turizm kamuoyuna saygıyla duyururuz."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.